Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lagerlokaler mangler - lejepriser stiger

Søgeord:

28. november 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

420 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mangel på logistiklokaler sender lejepriser i vejret.

 

Lejepriserne for lager-, logistik- og industrilokaler er steget næsten ni gange hurtigere end inflationen det seneste år, viser tal fra Ejendomstorvet.dk.

 

Virksomhederne efterlyser moderne bygninger, siger Dansk Industri.

 

Overhaler inflationen

Tomgangen for industrilokaler – lagerbygninger, logistikejendomme og fabrikshaller – har taget endnu et nøk nedad, og manglen på lokaler har sendt lejeniveauerne kraftigt opad, viser de seneste tal fra Ejendomstorvet.dk.

 

- Lejepriserne for logistik- og lagerlokaler udbudt på vores portal er på landsplan steget 7 procent det seneste år, til sammenligning er inflationen kun 0,8 procent. Samtidig er prisniveauet næsten 20 procent højere end for fem år siden. Det hænger sammen med, at tomgangen for lager- og produktionslokaler er faldet endnu et kvartal og ligger nu på blot 2 procent – det laveste i ti år, siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig hos Ejendomtorvet.dk.

I gennemsnit forlanger udlejerne 369 kr. i leje per kvadratmeter, og det svinger fra 206 kr. i Vestjylland til 863 kr. i København by. Generelt ligger niveauet omkring 300 kr. per kvadratmeter på Vest- og Sydsjælland samt på Fyn og i Jylland, mens prisen er 500-600 kr. i områderne tæt på hovedstaden.

 

- Der blev kun bygget meget lidt under finanskrisen og lige efter, og nu oplever mange områder stor mangel på moderne erhvervslokaler, især til industri, transport og logistik. Virksomhederne efterspørger effektive bygninger med læsseramper og stor loftshøjde med plads til for eksempel robotter og automatiske lagersystemer. De vil også gerne bo tæt på motorveje og anden infrastruktur, hvor der er stort behov for nybyggeri, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

Den store efterspørgsel skyldes opsvinget – industrien producerer i dag mere end før finanskrisen, og beskæftigelsen er alene i industrien steget med næsten 17.000 personer siden slutningen af 2013. Desuden har stigende nethandel øget behovet for lager- og logistikbygninger. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com