Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Langt lys på infrastrukturen

Søgeord:

5. oktober 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

240 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD-ros til regeringens planer om ny masterplan for infrastrukturen.

 

Brancheorganisationen ITD har længe efterspurgt en fremtidssikret masterplan for infrastrukturinvesteringer i Danmark. Nu ser det ud til, at ønsket går i opfyldelse. Statsminister Lars Løkke Rasmussen løftede den 2. oktober 2018 sløret for, at regeringen inden for overskuelig fremtid er klar til at præsentere en ny infrastrukturplan. ITD roser udmeldingen og glæder sig til det forestående forhandlingsforløb.

 

Ny infrastrukturkommission?

Det er i år 10 år siden, at Infrastrukturkommissionen præsenterede deres samlede strategiplan for håndtering af de langsigtede udfordringer for transportinfrastrukturen i Danmark. I 2009 indgik et bredt flertal af Folketingets partier en aftale om den danske transportpolitik med konkrete bane- og vejprojekter for op mod 100 milliarder kroner. Tiden er nu inde til, at der udarbejdes en ny, ambitiøs og ikke mindst langsigtet plan, som tager højde for de massive infrastrukturelle udfordringer, Danmark står med nu og i de kommende mange år.

- I ITD vil vi gerne kvittere for statsministerens udmelding om, at der er en langsigtet infrastrukturplan på vej. Det har vi længe efterspurgt, og vi håber, at den bliver lige så ambitiøs som den foregående. For os er det vigtigt, at den nye plan bliver både visionær og langsigtet, samtidig med at den løser Danmarks vigtige trængselsudfordringer, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Veje eller skinner

I samme sammenhæng sagde finansminister Kristian Jensen på et åbent samråd i Transportudvalget onsdag, at regeringen vil foretrække at prioritere veje og broer frem for baner og skinner. Finansministeren sagde også, at regeringen fremadrettet er åben over for at se på delvis brugerbetaling.

- Det er glædeligt, at finansministeren klart melder ud, at regeringen i sit kommende infrastrukturudspil vil prioritere veje og broer. Vi bemærker også, at regeringen denne gang – i modsætning til tidligere – er åben for delvis brugerfinansiering. Det bliver meget interessante drøftelser om fremtidens danske infrastruktur, og vi glæder os til at bidrage til arbejdet, siger Carina Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com