Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Leman melder om stabil vækst

Søgeord:

29. maj 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1671 gange

Læses i øjeblikket af:

0

2018-regnskabet viser en lidt lavere bundlinje end året før.

 

Speditions- og logistikfirmaet Leman Group har netop offentliggjort koncernens årsrapport for 2018. Omsætningen nåede op på DKK 2,44 mia. mod 2,16 mia. året før. Dermed har Leman opnået en omsætningsvækst på̊ hele 12,8% i forhold til 2017.

 

Samtidig præsenterer koncernen et resultat før skat på DKK 32,2 mio. Det er et fald i forhold til 2017, hvor resultatet før skat blev på DKK 45,0 mio.

 

Resultatet afspejler ifølge ledelsen i Leman Group et år med store IT-investeringer, væsentlige engangsomkostninger, kapacitetsudfordringer på det europæiske road-marked samt en svækket svensk valuta, som har forårsaget pres på rentabiliteten.

 

Set i lyset af disse forhold betegner ledelsen årets resultat som tilfredsstillende.

- Vi er godt tilfredse med at levere en omsætningsvækst på 12,8 pct., fortæller Thomas Krøyer, CEO for LEMAN Group og supplerer:

 

- Det understøtter, at vores ambitiøse vækststrategi er på rette spor. Og trods fortsat stor kapacitetsmangel samt udfordringer med et ustabilt og volatilt søfragtmarked, kan vi præsentere en stabil vækst og et positivt driftsresultat.

Fusioner og it-investeringer

Leman har i løbet af 2018 fortsat investeringerne i IT og digitaliseringsprocessen, i tråd med virksomhedens strategi. Disse investeringer har allerede nu resulteret en mere integreret IT-platform, hvilket er et vigtigt skridt mod en mere effektiv og digital hverdag for kunden og medarbejderen.

 

I Storbritannien er hovedkontorerne for Maru og Leman UK flyttet til ny lokation i Normanton. Flytningen er foregået som planlagt og har allerede skabt synergi- effekter. I Norge er logistikaktiviteterne blevet konsolideret og samlet i et nyt og topmoderne logistiklager i Vestby. Samtidig har LEMAN pr. 1. juni 2018 overtaget 100% af aktierne i FIN Logistics i Finland. De dertil relaterede engangsomkostninger er inkorporeret i 2018-resultatet.

- Vi vil fortat fokusere på profitabel og bæredygtig udvikling gennem investeringer og organisk vækst. Dette for at styrke diversificeringen og vores solide fundament, fortæller Thomas Krøyer og fortsætter:

 

- Vi forventer at markedet forbliver volatilt og konkurrencepræget. Men vi er forsigtigt optimistiske og forventer at både omsætning og indtjening vil ligge over 2018-niveauet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk