Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lillebæltsbro genåbner for trafik

Søgeord:

10. september 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

394 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Renovering er snart slut.

 

Den omfattende renovering af Den gamle Lillebæltsbro er nået vejs ende, og 13. september genåbner broen mellem Middelfart og Fredericia for biltrafik.

 

Det skriver Vejdirektoratet.

 

- Genåbningen er en længe ventet og glædelig begivenhed. Og at der nu igen kommer biler den vej over Lillebælt, får stor betydning for Middelfart Kommune, siger Middelfart Kommunes borgmester Johannes Lundsfryd Jensen og fortsætter:

 

- Forbindelsen mellem Middelfart og Fredericia Kommuner er vigtig, og derfor skal broåbningen fejres. Det gælder for både kommunerne, men i høj grad også for handelslivet og de daglige pendlere, hvad enten det er folk til og fra arbejde, studerende eller familie og venner.

Den gamle Lillebæltsbro trængte til en grundig renovering, da kørebanen, fugerne og den underliggende beton var ældede. Desuden skulle hele den kantbjælke, der adskiller jernbanen og kørebanen, udskiftes. Derfor har broen i to lange perioder været lukket for biltrafik – 20 uger i 2018 og 32 uger i 2019.

Togtrafikken og gangstien har været opretholdt som normalt, men det er selvfølgelig en stor lettelse for trafikanterne, at broen igen er fuldt brugbar. Vejdirektoratets projektleder Janie Winther Ipsen ser frem til at kunne aflevere Den gamle Lillebæltsbro til trafikanterne igen.

 

- I Vejdirektoratet følger vi tæt tilstanden af vores mange broer og gennemfører løbende de nødvendige renoveringer. Men det er sjældent, at det er nødvendigt med så lang og omfattende en renovering, som det denne gang har været tilfældet på Den gamle Lillebæltsbro. Tilstanden af broen viste sig at være lidt værre, end vi havde regnet med, men nu er entreprenøren færdig med en gennemgribende renovering, som gør, at broen i hvert fald kan holde de næste 50 år. Jeg vil gerne på Vejdirektoratets vegne sige tak til trafikanterne for tålmodigheden, og jeg vil også rose entreprenøren Arkil A/S for et godt stykke arbejde, som er afsluttet før tid, siger Janie Winther Ipsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com