Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Logistik-kæmpe køber “lille” speditør med 2.700 ansatte

Søgeord:

20. august 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

584 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Opkøb vil styrke Deutsche Post DHL’s søfragtspedition.

 

Man skal vist være verdens største logistikvirksomhed for at kalde overtagelsen af en verdensomspændende speditionsvirksomhed med en omsætning over 10 mia. kr. og 2.700 medarbejdere for et ’bolt-on’-opkøb, hvilket henviser til overtagelsen af en betragteligt mindre virksomhed, der repræsenterer en strategisk værdi.

 

Det er ikke desto mindre det udtryk, topchefen i Deutsche Post DHL Group (DPDHL), Frank Appel, kalder overtagelsen af den ligeledes tyske speditionsvirksomhed J.F. Hillebrand Group AG, der netop er offentliggjort.

 

DPDHL har underskrevet en aftale om at købe op til 100 procent af Hillebrand og dets datterselskaber til en egenkapitalværdi på omkring 1,5 mia. euro. Hillebrand er en global udbyder med speciale i spedition, transport og logistik af drikkevarer, ikke-farlig bulk og andre produkter, der kræver særlig pleje. Hillebrand genererede en omsætning på omkring 1,4 mia. euro i de sidste tolv måneder, afskiber cirka 500.000 TEU om året og har mere end 2.700 medarbejdere verden over.

Udvikler særlige segmenter

- Med den voksende modenhed i vores speditionsvirksomhed, er dette bolt-on-opkøb af Hillebrand meget komplementært til vores eksisterende portefølje. I tråd med vores koncernstrategi styrker vi vores kernelogistikforretning og leverer rentabel langsigtet vækst, siger Frank Appel, administrerende direktør i Deutsche Post DHL Group.

 

- Ved hjælp af vores økonomiske styrke er vi i stand til at forfølge kvalitetsinvesteringer, samtidig med at vi styrker vores uændrede forpligtelse til at leve op til investorernes afkastforventninger, fortsætter han.

 

- Efter at have koncentreret os om at forbedre forretningen operationelt, er vi nu i stand til at rette vores kerneforretning mod bæredygtigt højere marginer ved at udvide vores rækkevidde og servicetilbud i specialiserede segmenter, uddyber Tim Scharwath, administrerende direktør i DHL Global Forwarding, Freight.

 

- I denne sammenhæng er Hillebrand en enestående mulighed og et glimrende match med vores strategi. Vi er begejstrede for at arbejde sammen med hele Hillebrand-teamet for at videreudvikle deres førsteklasses forretning på vores platform, siger han.

Verdens største netværk

Med opkøbet kommer Hillebrand til at få fordel af et af verdens største logistiknetværk, der er bygget op omkring DPDHL-koncernen.

 

- Hillebrand er en førende søfragtspeditør med speciale i transport, logistik og forsyningskædehåndtering af drikkevarer, ikke-farlig bulk og andre produkter, der kræver særlig pleje. Deutsche Post DHL Group er en stor global logistikvirksomhed - de to virksomheder er et perfekt match, og vi er glade for at kunne annoncere vores aftale om at forene og danne en fremtid sammen. Jeg er stolt over, hvad Hillebrand-holdene i ægte samarbejde med vores loyale kunder og leverandører har opbygget i løbet af vores 177-årige historie, og vi ser nu frem til at gå sammen med Deutsche Post DHL Group, siger Cees van Gent, administrerende direktør og formand for bestyrelsen hos JF Hillebrand Group.

”Indtjening fra dag ét”

For DPDHL har handlen til formål at inkludere yderligere tjenester inden for det omfattende sortiment af søfragt-produkter, DHL allerede tilbyder sine kunder globalt. Det forventes, at transaktionen vil generere sunde margener i en hurtigt voksende forretning, lyder det fra Melanie Kreis, finansdirektør i DPDHL:

 

- Opkøbet af Hillebrand er en enestående mulighed for Deutsche Post DHL Group for at tilføje søtransporttjenester af høj kvalitet med stærke marginegenskaber og høj pengestrømsgenerering. Vi forventer, at denne transaktion er indtjening og pengestrøm fra dag ét, siger Melanie Kreis.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com