Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mærsk: 15. kvartal i træk med forbedret indtjening

Søgeord:

3. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

241 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Den danske logistikkoncern tjente 62,6 mia. kr. i andet kvartal.

 

For 15. kvartal i træk sejler A.P. Møller – Mærsk A/S et kvartalsregnskab til kaj med forbedret indtjening.

 

Containerskibet var i andet kvartal 2022 lastet med indtægter for 21,7 mia. dollars – cirka 158 mia. kr., hvilket var en stigning mod Q2 2021 på 52 procent. Nettoresultatet landede på 8,6 mia. dollars.

 

Resultaterne er drevet af de exceptionelle markedsforhold med stor efterspørgsel og høje fragtrater, siger Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S:

 

- Resultatet er især drevet af højere rater på langvarige kontrakter i Ocean, en markant og profitabel vækst i vores logistikforretning samt solide resultater i terminalforretningen, siger Søren Skou og fortsætter:

 

- Fortsatte flaskehalse i de globale forsyningskæder samt krigen i Ukraine, der påvirker forbrugertilliden særligt i Europa, resulterede i lidt lavere volumen i Ocean forretningen. Vores kunder i Ocean efterspørger fortsat integrerede logistikløsninger, hvilket er hovedårsagen til at vores logistikforretning fortsætter med at vokse mere end markedet. Logistik havde i kvartalet en organisk omsætningsvækst på 36 procent og præsterede dermed det sjette kvartal i træk med en vækstrate over 30 procent.

På baggrund af regnskabet opjusterer Mærsk forventningerne for det samlede finansår 2022. Koncernens forventning til resultatet for hele 2022 er nu opjusteret til en underliggende EBITDA på omkring 37 mia. dollars (tidligere omkring 30 mia. dollars) og en underliggende EBIT på omkring 31 mia. dollars (tidligere omkring 24 mia. dollars).

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk