Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mærsk: Indtægter faldt i Q3

Søgeord:

15. november 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

448 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Forbedrede dog driftsresultatet markant.

 

A.P. Møller – Mærsk A/S noterede i tredje kvartal 2019 et fald i indtægterne sammenlignet med samme kvartal sidste år på beskedne 0,9 procent til 10,1 mia. dollars – cirka 68,6 mia. kr.

 

Dog formåede koncernen at forbedre driftsresultatet (EBITDA) med 14 procent til 1,7 mia. dollars. Det skyldtes især, at Ocean-segmentet øgede volumen med 2,1 procent og forbedre EBITDA med 13 procent til 1,3 mia. dollars. Omsætningen i Ocean var status quo med Q3 2018 på 7,3 mia. dollars.

 

Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller – Mærsk A/S:

 

- Tredje kvartals driftsresultat er forbedret til trods for lavere vækst i verdensøkonomien, der førte til en lavere efterspørgsel på containerfragt. Desuden leverer vi stærke frie pengestrømme og et afkast på den investerede kapital på 6,4 procent, affødt af et stærkt resultat i vores operation i Ocean, højere overskudsgrad i terminalerne og fremgang i indtjeningen i logistikforretningen, siger Søren Skou.

Topchefen tilføjer, at Mærsk-koncernen fastholder forventningerne til en stigende indtjening i 2019:

 

- De solide resultater i tredje kvartal, sammenholdt med hvordan vi ser den resterende del af 2019, gør, at vores forventninger til indtjeningen for hele året stiger, som også tidligere udmeldt. Vi fortsætter med at fokusere på lønsomhed og frie pengestrømme både i Q4 og ind i 2020. Jeg er tilfreds med udviklingen af transformationen i Mærsk, hvor vi hele tiden gør fremskridt, også når det gælder den vigtige digitale omstilling og væksten i vores landbaserede logistikprodukter og terminalforretning, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk