Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Maersk investerer i sydafrikansk logistikvirksomhed

Søgeord:

16. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

256 gange

Læses i øjeblikket af:

0

A.P. Møller – Mærsk vil danne joint venture med Grindrod i Sydafrika.

 

Selskabet Grindrod Limited i Durban i Sydafrika har indgået en aftale med A.P. Møller – Mærsk om at fusionere selskabets aktiviteter inden for intermodal container logistik i Sydafrika (selskabet Grindrod Intermodal) og rederiet Ocean Africa Container Lines (OACL). Det skal ske via et joint venture-selskab, hvor Mærsk tegner sig for 51 procent af aktiekapitalen.

 

Aftalen forudsætter, at parterne opnår de nødvendige myndighedsgodkendelser – herunder i forhold til den gældende konkurrencelovgivning.

 

Grindrods intermodale forretning er placeret i Sydafrika, hvor selskabet leverer landbaserede logistikservices, der understøtter de containerfeederservices, der udføres af rederiet OACL, der udfører søtransport af containere med fragt på regionale og nationale destinationer for oversøiske containerrederier som Maersk.

 

Ifølge en pressemeddelelse fra Grindrod har selskabet haft Maersk som kunde i mange år, og samarbejdet har udviklet sig så Grindrod i dag ser sig selv som en forlængelse af Maersks services i regionen. Sammenlægningen betyder, at det nye joint venture-selskab kan tilbyde kunderne, dør til dør løsninger – fra landbrug til kølelager og videre til havne og ud på det globale marked.

Integrerede løsninger

Aftalen vil styrke A.P. Møller – Mærsks position i det sydlige Afrika markant, hvis planerne om et joint venture med logistikudbyderen Grindrod i Sydafrika bliver til virkelighed.

 

- Vi ser frem til at samarbejde med Grindrod i dette planlagte joint venture, så vi kan tilbyde vores kunder endnu bedre værdi og ægte end-to-end integrerede logistikløsninger i Sydafrika. Vi vil opnå en langt større evne til at tilbyde integrere løsninger mellem sø- og landsiden. Ved at gå sammen med Grindrod – der længe har haft et stærkt ry inden for landbasserede logistikløsninger - og selskabets erfarne medarbejdere vil sikre os øget kapacitet og service, udtaler Jonathan Horn, der er direktør for Maersk Southern Africa and Islands Area.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk