Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mærsk leverer rekordresultat i Q4

Søgeord:

10. februar 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

737 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Koncernen præsterer vækst i indtjeningen i corona-året 2020.

 

A. P. Møller – Mærsk A/S kommer ud af 2020 med solide fremskridt – både hvad angår indtjeningen og transformationen af selskabet.

 

På trods af lave volumener i det meste af 2020 voksede lønsomheden i løbet af de første ni måneder og sluttede året med rekordresultater i 4. kvartal inden for logistik og terminaler, mens Ocean leverede et usædvanligt kvartal drevet af øgede volumener.

 

Indtjening før skatter, renter og afskrivninger (EBITDA) steg 44 procent til 8,2 mia. dollars, mens indtægterne steg til 39,7 mia. dollars mod 38,9 mia. dollars året før.

 

Administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou:

 

- 2020 vil blive husket for COVID-19 pandemiens påvirkning af vores liv, arbejdsliv, erhvervslivet og den globale økonomi. Jeg er stolt over, at vi formår at drive vores transformation fremad og samtidig øge vækst i indtjening i alle årets kvartaler på trods af de skiftende markedsvilkår, som COVID-19 medfører. Kunderne ønsker hjælp til at bygge mere fleksible og robuste forsyningslinjer, og samtidig køber de flere af vores logistikløsninger. Det gør, at vores logistikforretning mere end fordobler indtjeningen i 2020, siger Søren Skou.

Logistics & Services divisionen formåede at øge EBITDA med 110 procent til 454 mio. dollars.

 

- I dag står vi som et profitabelt logistikselskab i vækst med et bredt udbud af løsninger inden for sø- og lufttransport, logistik - og terminalvirksomhed, inklusive lagerløsninger og toldbehandling. Finansielt kommer vi ud af 2020 med en stærk balance og lav gæld, hvilket gør, at vi kan fortsætte med at investere i vores transformation og samtidig vokse profitabelt. Vi er rustet til at klare os godt i et volatilt marked i en verden, der forhåbentligt snart begynder at genåbne, siger Mærsk-topchefen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com