Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mærsk præsenterer rekordudbytte til investorerne

Søgeord:

9. februar 2022  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

473 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Koncernen har som ventet præsenteret årsrapport spækket med rekorder.

 

A.P. Møller – Mærsk A/S præsenterer onsdag morgen som ventet et årsregnskab fyldt med finansielle rekorder.

 

I 2021 steg omsætningen med 55 procent til 403 mia. kr., EBITDA tredoblede til 156 mia. kr., mens frie pengestrømme var 107 mia. kr., hvilket giver virksomheden mulighed for at foretage strategiske langsigtede investeringer i dekarbonisering og logistikvækst, kombineret med en stærk kontantfordeling til aktionærerne.

 

I Ocean steg rentabiliteten væsentligt med en omsætning på 315 mia. kr. i 2021 sammenlignet med 191 mia. kr. året før, drevet af høje fragtrater.

 

Administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou:

 

- Ekstraordinære markedsvilkår førte til rekordhøj vækst og indtjening i A.P. Møller - Mærsk, men også til flaskehalse og forstyrrelser i de globale forsyningskæder og dermed store udfordringer for vores kunder. Vi investerede derfor massivt i at afbøde problemerne blandt andet ved at øge kapaciteten i vores flåde, forbedre produktiviteten i vores terminaler og udbygge vores globale tilstedeværelse inden for logistik. Disse indsatser fastholder vi, idet den nuværende markedssituation ventes at fortsætte ind i andet kvartal. Samtidig har dialogen med kunderne ændret sig fra tidligere at fokusere på enkelt-løsninger og korte aftaler til nu at handle om langvarige partnerskaber og løsninger, der understøtter hele forsyningskæden, siger han og fortsætter:

- Med afsæt i Mærsks stærke finansielle resultater og væsentlige fremskridt i transformationen er vi i stand til at øge afkastet til vores investorer. Vi foreslår derfor et rekordudbytte på i alt 47 mia. kr. for regnskabsåret 2021.

 

I 2022 forventer Mærsk, at den nuværende markedssituation fortsætter med en normalisering i løbet af andet halvår.

 

Baseret på disse antagelser forventer Mærsk for hele 2022 en underliggende EBITDA på omkring 157 mia. kr., underliggende EBIT på omkring 124 mia. kr. og frit cash flow (FCF) på over 98 mia. kr.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk