Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mange lastbiler er tegn på sundt erhvervsliv

Søgeord:

2. juli 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

129 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Flere tunge køretøjer på vejene end nogensinde før.

 

Vejdirektoratets nyeste tal viser, at der i maj måned kørte otte procent flere lange køretøjer – altså lastbiler og modulvogntog m.m. – på vejene end i maj 2019.

 

Dermed er aktiviteten blandt de store køretøjer den højeste, der er målt på vejnettet i al den tid, man har ført statistik på området. Og det glæder transportminister Benny Engelbrecht:

 

- Antallet af lastbiler på vejene viser tydeligt, at transportbranchen har holdt Danmark kørende, selvom mange andre er blevet hjemme. Nu genåbner samfundet, og igen er transportbranchen på farten, endda mere end før corona kom til landet. De mange erhvervstransporter på vejene vidner om, at coronaen er på vej ud på et sidespor, og det er da kun til at glæde sig over, siger ministeren.

Transportministeren bliver suppleret af afdelingsleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet, der siger:

 

- Det er på sin vis bemærkelsesværdigt, at der lige nu kører flere lastbiler på vejene end nogensinde før – og også flere end dengang samfundet var helt åbent og restriktionsfrit. Men det signalerer, at der trods de udfordrende omstændigheder, som pandemien har sat os i, fortsat er høj erhvervsmæssig aktivitet på vejene. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com