Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Massivt fald i tomme lagerbygninger i Vestjylland

Søgeord:

5. oktober 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

191 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Midt- og Vestjylland har nu den laveste tomgang i landet, ifølge erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk.

 

De midt- og vestjyske virksomheder flår udbudte lagerlokaler, logistikejendomme, fabrikshaller og værksteder ned fra erhvervsmæglerne hylder som aldrig før. Det dokumenterer nye tal fra Ejendomstorvet.dk.

 

- For et år siden havde vores portal et udbud på lidt over 140.000 kvadratmeter i landsdelen, men det er dykket meget kraftigt med 60 procent. Nu udgør udbuddet i hele landsdelen blot 55.900 kvadratmeter eller 0,6 procent af de samlede lokaler til lager, logistik eller produktion – det er både det laveste, vi nogensinde har registreret i Midt- og Vestjylland, og den laveste andel i de ni landsdele, vi følger tæt, siger administrerende direktør Jakob Wegener fra Ejendomstorvet.dk.

 

Poul Lundorff, erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herning, tilføjer:

- Vi har gennem lang tid oplevet massiv interesse for lokaler, især i Herning, Ikast og Holstebro – og såvel for mindre lejemål på 100-500 kvadratmeter til for eksempel håndværkere og nystartede virksomheder som for store lokaler på 10.000 kvadratmeter. Mange virksomheder har udvidet produktionen og har brug for mere plads, og så er vi jo en landsdel med mange driftige iværksættere, siger Poul Lundorff.

 

Han peger på, at nybyggeriet er bremset op, fordi omkostningerne til byggematerialer er steget kraftigt siden sidste sommer. En tilsvarende melding kommer fra en anden erhvervsmægler.

 

- En del byggeprojekter er blevet skrottet eller udskudt. Efterspørgslen er fortsat meget stor – også fra for eksempel virksomheder, der sælger større forbrugsgoder og oplever, at inflationsramte danskere skruer ned for større investeringer til hjemmet. Med meget begrænset nybyggeri og med fortsat høj efterspørgsel ligger lejeniveauerne 15-20 procent højere end for et år siden, siger Pauli Bach, partner i Nordicals Herning.

Landsdelen har den særlige udfordring, at en del erhvervsejendomme tidligere husede tekstilvirksomheder. De havde ikke brug for store loftshøjder, og det er en hæmsko i dag, hvor højloftede, effektive lager- og logistikejendomme er de mest eftertragtede.

 

Samlet har Midt- og Vestjylland lige knap 10 mio. kvadratmeter lagerlokaler, logistikejendomme og fabrikshaller. Det svarer til godt 13 procent af det samlede areal i landet, kun overgået af Sydjylland og Østjylland.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk