Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mere gods gennem Rotterdam i første halvår

Søgeord:

5. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

147 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Europas travleste godshavn kompenserede pænt for manglende aktivitet med Rusland.

 

Hos Port of Rotterdam steg det totale gennemløb af gods i første halvår 2022 med 0,8 procent til 233,5 mio. tons.

 

Det fremgår af selskabets halvårsrapport for H1 2022.

 

I mange segmenter førte krigen i Ukraine til betydelige ændringer i aktiviteterne. Eksempelvis steg importen af både LNG og kul meget kraftigt som et alternativ til reduceret europæisk import af russisk gas via rørledning. Gennemstrømningen af råolie steg, mens den for jernmalm, landbrugsbulk og containere var lavere end i samme periode sidste år.

 

Containertransporten mellem Rotterdam og Rusland er gået i stå, og vedvarende flaskehalse i den globale containerlogistik fik gods til at flytte fra store til mindre containerhavne, lyder det fra Allard Castelein, administrerende direktør i Port of Rotterdam Authority:

- Europa er stærkt afhængig af russisk energi. Den nuværende geopolitiske situation gør Europa meget sårbart. Tilgængeligheden af energi og råvarer til rimelige priser kan ikke tages for givet. En positiv udvikling er, at der i de seneste måneder er taget konkrete skridt for at gøre vores energiforsyning mere bæredygtig og fremme vores energiuafhængighed, især gennem investeringsbeslutninger om at bygge et stort bioraffinaderi og Europas største grønbrintanlæg, siger direktøren.

 

Finansielt bød halvåret på en stigning i omsætningen på 6,3 procent til 412,2 mio. euro, og driftsomkostningerne faldt med 2,4 procent - primært på grund af lavere udgifter til sandudvinding.

 

Vivienne de Leeuw, økonomidirektør i Port of Rotterdam Authority:

 

- Vores robuste økonomiske position er afgørende for at fortsætte med at investere i traditionelt isenkram som kajer og moler i de kommende år, men især i infrastruktur til energiomstillingen. Derudover fortsætter vi med at investere i digitalisering. Ved at fastholde vores position som en havn med infrastruktur i verdensklasse sikrer vi, at vi forbliver et attraktivt sted for virksomheder at investere i.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk