Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Metrans sætter strøm til grøn elektricitet

Søgeord:

4. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

184 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Jernbaneselskabet har reduceret kulstofemissioner markant.

 

Konverteringen til grøn elektricitet, der allerede er i gang hos HHLA’s jernbane-datterselskab Metrans, har ført til en betydelig reduktion i kulstofemissioner.

 

I Tyskland og Østrig blev al jernbanetransport allerede sidste år omdannet til bæredygtigt produceret elektricitet. Selvom de transporterede mængder steg, producerede søtransporterne i Metrans-netværket mellem europæiske havne og deres bagland omkring 60 procent mindre CO2 i 2021.

 

Metrans kompenserer også fuldt ud for emissionerne fra containere, der transporteres på disse ruter for brugere af "HHLA Pure"-produktet. Sidste år svarede det til 912.000 TEU (20 fods standardcontainere) på ruter til og fra Hamborg, Bremerhaven og Koper, med over 45.000 tons CO2 udlignet gennem klimabeskyttelsesprojekter, der opfylder Gold Standard-certificeringskriterierne.

 

Peter Kiss, administrerende direktør for Metrans Group:

- Overførsel af gods fra vej til jernbane er en vigtig løftestang for at afbøde klimaændringer. Fremtiden hører til miljøvenlig logistik, og det er derfor vores mål at levere CO2-neutral logistik. Med vores fælles produkt HHLA Pure kommer vi hvert år et skridt tættere på denne fremtid, siger han.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk