Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

MSC vil købe Bolloré Logistics Africa

Søgeord:

21. december 2021  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

515 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Den schweiziske rederikæmpe byder 42 milliarder kroner for Bolloré Logistics Africa.

 

Containerrederierne har som bekendt haft et voldsomt lukrativt 2021. Det gælder også schweiziske Mediterranean Shipping Company (MSC), der nu har budt 5,7 milliarder euro eller godt 42 milliarder kroner for selskabet Bolloré Lotistics Africa.

 

Det skriver Finans.dk med Bolloré Group som kilde.

 

Containerrederierne har tjent svimlende summer i det forløbne år, hvor kombinationen af høj efterspørgsel og mangel på kapacitet har mangedoblet containerraterne på spotmarkedet. Det har resulteret i en kraftigt forbedret likviditet i rederierne, der som nu MSC og Maersk har investeret i logistikselskaber.

Analyse

Investeringslysten skyldes i høj grad ønsket om at få håndtag i logistik-delen af forsyningskæderne, hvor containerrederierne i flere perioder i de sidste par årtier – har sejlet med store milliardunderskud, fordi logistikudbydere har været i stand til at udnytte en overkapacitet på markedet for containertransport.

 

Men det er langt fra givet, at containerrederiernes investeringer i logistik-selskaber bliver en succes. Maersk har eksempelvis haft blandede erfaringer – for at sige det mildt – med logistikaktiviteterne i Maersk Logistics, der senere blev til Damco efter et opkøb i Holland.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke