Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nominerede til årets EFFIE pris er….

Søgeord:

18. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

354 gange

Læses i øjeblikket af:

1

To virksomheder nomineret til Danske Speditørers EFFIE-pris.

 

På Danske Speditørers Repræsentantskabsmøde den 18. november i Sønderborg, overrækkes EFFIE prisen 2021. EFFIE står for Effektiv, Innovativ og Energirigtig logistik,. EFFIE prisen blev uddelt første gang i 2010.

 

Gennem foråret og sommeren 2021 har medlemmer af Danske Speditører haft muligheden for at stille op som nominerede til prisen. Ud af det felt som meldte sig på banen er to virksomheder blevet udvalgt til finalen, og det drejer sig om JN Spedition og ForSeaFerries.

 

Det skriver Danske Speditører.

 

JN Spedition har i de senere år investeret et tocifret millionbeløb i tiltag, der skal gøre driften af virksomheden grønnere.

 

– Alle vores trailere/links er i to eller tre dæk og kan køre med mellem 102 og 150 europaller per link/trailertræk. Hvor andre kører med måske 33 paller, er vi altså en hel del mere grønne og CO2-besparende. Han tilføjer, at JN Spedition desuden benytter skib, når det er muligt, og elkobling ombord til kølemaskiner samt at der er etableret el-stander til personbiler på parkeringspladsen.

– Når det kommer til vores bygninger, er det næsten ikke muligt at gøre bygninger grønnere, end vi har gjort. Vi har foretaget omkring 40 grønne tiltag til vores bygninger. Vi mangler kun at etablere anlæg til enten sol eller vind-opfangning, siger bestyrelsesformanden.

 

ForSeaFerries målsætning er, at de i 2030 ikke skal udlede CO2 overhovedet! I dag måler man rigtig meget på sine co2 udslip og bl.a. på grund af sine batterifærger, er co2 udledningen faldet markant. ForSeaFerries laver korridor sammenligninger færge vs. vejtransport, og den angivne mængde co2 som er sparet årligt ved brug af færge oplyses kunderne, så de kan se den faktuelle besparelse.

 

Et panel bestående af Kristian Reinau, Allborg Universitet, Lars Myrup Lassen, Transport Tidende og Martin Aabak, Danske Speditører udvælger vinderen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk