Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nu åbner ny Kalundborgmotorvej

Søgeord:

18. september 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

354 gange

Læses i øjeblikket af:

1

2,5 kilometer fra Nr. Jernløse til Dramstrup åbner i weekenden.

 

To års omfattende vejbyggeri på 2. etape af Kalundborgmotorvejen er nu så tæt på at være i mål, at Vejdirektoratet åbner den samlede strækning mellem Kvanløse og Dramstrup. 6,5 kilometer ny asfalt er klar til bilisterne hen over weekenden den 21.-22. september.

 

Det skriver Vejdirektoratet.

 

Vejdirektoratet åbnede for de første 4 kilometer af den nye tilføjelse til Kalundborgmotorvejen ved Kvanløse allerede tilbage i foråret. Hen over sommeren fik strækningen også ny asfalt. Nu gælder det den sidste del af strækningen på 2,5 kilometer fra Nr. Jernløse forbi Dramstrup.

 

Med åbningen af den resterende del af strækningen er der således to kørespor i hver retning, støjdæmpende asfalt og stort set 110 km/t fra Kvanløse til Dramstrup.

Ved skæringen med den nedlagte del af Skovvejen efter Nr. Jernløse resterer dog et mindre vejarbejde. Her vil der forbi arbejdsområdet på en kort strækning være skiltet med 70 km/t i hver retning 14 dage endnu.

 

Efter to års vejarbejde vil åbningen af en sammenhængende motorvej være en helt anden oplevelse for de mange tusinde daglige pendlere på strækningen, lover Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.

 

- Det bliver en voldsomt forbedret køreoplevelse mellem Kvanløse og Dramstrup. Væk er Skovvejens kryds, rundkørsel, private indkørsler og daglige pendlerkøer. Tilbage står nu blot at gøre en lille stump vejarbejde færdig lige efter Nr. Jernløse, hvor bilisterne skal være opmærksomme frem til starten af oktober. Derefter vil der være ren køreglæde på støjdæmpende asfalt hele vejen igennem, siger Christian Tolderlund.

Om Kalundborgmotorvejen

Vejdirektoratets byggeri af 2. etape af Kalundborgmotorvejen gik i gang i 2017 og består blandt andet af en udbygning af cirka 1,5 kilometer af Skovvejen til firesporet motorvej og yderligere 5 kilometer ny firesporet motorvej syd om Regstrup. Den nye strækning har desuden et nyt stort rampeanlæg kaldet Jernløse.

Vejdirektoratet åbnede 1. etape af Kalundborgmotorvejen i 2013 på strækningen fra Elverdam til Kvanløse.

Linjeføringen af resten af en fremtidig motorvejsstrækning fra Dramstrup til Kalundborg er undersøgt og fastlagt, men er endnu ikke vedtaget ved anlægslov. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com