Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny baneløsning i Østsverige

Søgeord:

9. december 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

287 gange

Læses i øjeblikket af:

0

TX Logistik opererer ny frekvens mellem Stockholm og Eskilstuna.

 

Fra januar vil en ny togforbindelse køre fem afgange om ugen mellem Stockholm Norvik Port og Eskilstuna Intermodal Terminal. Jernbaneforbindelsen vil forbinde Stockholm Norvik med et større jernbanenetværk og tilbyde kunderne mere bæredygtige og omkostningseffektive transportløsninger.

 

Det er TX Logistik, der står bag den ny frekvens som operatør.

 

- Vi er meget glade for de nye togforbindelser mellem Stockholm Norvik Port og Eskilstuna Intermodal Terminal. En udvidelse af vores aktiviteter forbedrer forudsætningerne for transport til og fra Stockholm, både for eksisterende og for nyetablerede virksomheder i Eskilstuna og omegn. Det viser også, at jernbanetransport er løsningen for sikker og miljøvenlig logistik, siger Fredrik Abrahamsson, salgschef hos TX Logistik AB.

 

Stockholm Norvik Port er en ny ro/ro- og containerhavn, der har flere destinationer at vælge imellem end nogen anden havn på den svenske østkyst. De effektive transportforbindelser gør Stockholm Norvik til et vigtigt logistikknudepunkt i Storstockholm-området.

- Jernbaneforbindelsen mellem Stockholm Norvik Port og Eskilstuna Intermodal Terminal er meget eftertragtet. Nu kan vi tilbyde kunderne nye muligheder for at transportere både containere og trailere og løfte endnu mere last fra vejtransport til søtransport, forklarer Claes Sörman fra Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

 

Stockholm Norvik Port er en moderne havn med en infrastruktur til at imødekomme markedets krav om øget frekvens og kapacitet på jernbanenettet. En 4.400 meter lang industrijernbaneforbindelse forbinder Stockholm Norvik med Sveriges nationale jernbanenet.

 

- Det er rigtig glædeligt, at vores gode samarbejde har resulteret i denne nye togforbindelse til Stockholm Norvik. Nu kan vi tilbyde både vores containerkunder og vores ro/ro-kunder en transportløsning, der er både bæredygtig og omkostningseffektiv. Med denne nye togløsning på havnen har vi en førsteklasses jernbaneservice, fastslår Nicklas Ebersson, Marketing Manager Cargo i Stockholms Havne.

Fra og med april vil det nordiske jernbaneselskab Cargonet, som driver godstog i Sverige og Norge, tilføje tjenester fra Eskilstuna Intermodal Terminal, der muliggør direkte transportforbindelser til Oslo og hele det nordiske marked.

 

- Vi har set en stigende efterspørgsel fra kunder på togtransport mellem Norge og Storstockholm-området. Der er i øjeblikket en høj godsstrøm mellem de to regioner, men størstedelen af godset transporteres ad landevejen. Med denne nye togforbindelse kan vi tilbyde kunderne en bredere vifte af bæredygtige transportløsninger, der giver meget hurtigere forbindelser til Finland, Baltikum og Norge, siger Carl Fredrik Karlsen, Cargonets kommercielle direktør.

 

Stockholm Norvik Port åbnede i 2020 og er et vigtigt knudepunkt for bæredygtig intermodal transport. Containerterminalen på havnen drives af Hutchison Ports, en af verdens største containerterminaloperatører, med 53 havne i 27 lande. Ro/ro-terminalen drives af Ports of Stockholms.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk