Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny cross docking terminal til DB Schenker

Søgeord:

24. oktober 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1121 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DB Schenker erhverver knap 90.000 kvadratmeter stor grund i Taulov.

 

DB Schenker – der er en del af Transport og Logistik Division i Deutsche Bahn AG – investerer et trecifret millionbeløb i 90.000 kvadratmeter grund til stort logistikcenter ved Taulov i Danmark.

 

Gennem de senere år har væksten hos DB Schenker været så høj, at selskabet nu investerer i en stor terminal og kontorbygning direkte ved motorvejskrydset E20 og E45 i Taulov.

 

Den nye Cross Docking terminal bliver et nyt internationalt og centralt HUB for DB Schenkers europæiske og skandinaviske biltrafikker, multimodale løsninger, pakker og globale sø- og luftfragtaktiviteter.

Det nye logistikcenter vil indgå strategisk i det eksisterende største europæiske stykgodsnetværk, som omfatter 430 DB Schenker terminaler i 38 europæiske lande.

- Etableringen af det nye logistikcenter skal sikre, at vi fortsat kan håndtere de konstant stigende mængder, som vores netværk generer og tilbyder vores kunder. Men samtidig gør det muligt at implementere de nye produkter i vores pipeline, som løbende lanceres i vores netværk. Byggeriet bliver specielt designet til vores set-up og netværk, med tanke på konstant effektivisering, udvikling og optimering, så vi ikke alene fastholder den højeste produkt- og servicekvalitet, men samtidig kan bidrage til at reducere uønskede miljøpåvirkninger, siger Henrik Dam Larsen, administrerende direktør for DB Schenker i Danmark.

Byggeriet

Det er en større grund, som DB Schenker har udset sig i Taulov i Fredericia Kommune, nærmere betegnet i Kongens Kvarter. Med et areal på 89.150 kvadratmeter svarer området til ca. 12 fodboldbaner. Når det hele står færdigt, vil logistikcentret fra starten beskæftige mere end 150 medarbejdere.

 

Der bygges cirka 7.000 m2 terminal, med 68 porte, og samtidig indrettes der opmarchbåse og parkering til 80 lastvognstog, samt parkering til distributionsbiler. Alt sammen for at imødekomme de seneste skærpede krav og regler på markedet. Terminalen bygges med højeste sikringsniveau (TAPA) for at kunne håndtere gods for alle forretningsområder. Dertil bygges en ny kontorbygning på cirka 2.800 m2, hvor der lægges vægt på, at medarbejderne får det bedst mulige arbejdsmiljø.

- Vores terminaler er alle i drift 24/7 for på den måde at udnytte samtlige kvadratmeter mest effektivt og optimalt. Dette medfører samtidig, at vi leverer branchens højeste målbare ”on-time-in-full” produkt- og servicekvalitet, og det kræver vores egen proces og designmæssige layout. Det er ikke nok at have et godt ”standard” produkt. Vi skal levere differentierede serviceydelser, som passer individuelt til vores kunder, for på den måde at bidrage til det danske erhvervslivs konkurrenceevne – både nationalt og internationalt, siger Henrik Dam Larsen.

Lokation

- Vi er rigtig stolte af, at DB Schenker har valgt Fredericia Kommune som nyt centrum for deres verdensomspændende aktiviteter. Vi har de seneste mange år arbejdet målrettet med at udvikle DanmarkC til landets mest attraktive erhvervsområde med særligt fokus på logistik. Det er i høj grad lykkedes. Vi er glade for, at DB Schenker har valgt os og dermed kommer til at bidrage til den gode udvikling i vores lokalområde. Og så glæder jeg mig selvfølgelig over de mange nye arbejdspladser, virksomheden tager med til vores kommune. Jeg ser frem til at byde dem velkommen og vise dem, hvad Fredericia har at byde på, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

 

- I Taulov findes den absolut bedst tænkelige infrastruktur for logistikbranchen i Danmark. For at minimere miljøbelastningen på motorvejene, har vi valgt at bygge direkte op ad motorvejene E20 og E45 i Taulov, Fredericia Kommune. Kommunen har vist stor forståelse for vores behov og ønsker, og jeg synes, vi står med et rigtigt flot projekt, som både vil gavne DB Schenker og Fredericia Kommune samlet set, slutter Henrik Dam Larsen

DB Schenker  beskæftiger omkring. 76.000 medarbejdere fordelt på 2000 lokationer World Wide og nåede sidste åren omsætning på ca. 17 mia. euro. Selskabet er repræsenteret i 130 lande på verdensplan.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com