Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye toldregler efter invasionen

Søgeord:

1. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

246 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Toldstyrelsen oplyser om forandringer i handel med Ukraine.

 

Toldstyrelsen oplyser, at varer fra de ikke-regeringskontrollerede områder i Donetsk og Luhansk ikke kan importeres med præferencetold.

 

Fra 23. februar 2022 er varer fra de ikke-regeringskontrollerede områder i Donetsk og Luhansk i Ukraine ikke berettiget til præferencetoldbehandling (nedsat told), når de importeres til EU.

 

Baggrunden er, at Ukraines toldmyndigheder ikke har mulighed for at garantere og kontrollere, at varer fra disse områder opfylder de nødvendige betingelser for præferencetoldbehandling i henhold til associeringsaftalen mellem Ukraine og EU.

 

Derudover oplyser styrelsen, at EU har indført forbud mod import af varer med oprindelse i de ikke-regeringskontrollerede områder i Donetsk og Luhansk i Ukraine og forbud mod eksport af visse varer til de samme områder.

Varer med oprindelse i de ikke-regeringskontrollerede områder i Donetsk og Luhansk i Ukraine kan fra 24. februar 2022 ikke importeres til EU, medmindre der er tale om varer, som Ukraines regering har udstedt et oprindelsescertifikat for. Det fremgår af EU-Rådets forordning.

 

Fra 24. februar 2022 er det desuden forbudt at sælge, levere, overføre eller eksportere visse varer og teknologier til de ikke-regeringskontrollerede områder i Donetsk og Luhansk. I forordningens bilag II finder man en oversigt over disse varer og teknologier, som er egnede til brug i følgende sektorer: transport, telekommunikation, energi samt prospektering, efterforskning og produktion af olieressourcer, gasressourcer og mineralske ressourcer.

 

Vær opmærksom på, at forbuddet om import og eksport i en periode ikke gælder i visse tilfælde, hvor der er tale om en kontrakt, der er indgået før 23. februar 2022. Det kan man læse mere om i forordningens artikel 2, stk. 2, litra a), og artikel 4, stk. 3. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk