Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt dyk i ledige lager- og logistikarealer

Søgeord:

10. december 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

322 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Lager-, logistik- og industribygninger har laveste tomgang i over 10 år.

 

I flere år er det blevet stadigt sværere at finde ledige lager-, logistik- og industrikvadratmeter i Danmark. Den udvikling fortsætter ifølge en ny opgørelse fra erhvervsejendomsportalen Ejendomstorvet.dk.

 

Det fortsatte økonomiske opsving har givet så stor efterspørgsel, at der ikke har været udbudt færre lager- og produktionsbygninger siden 2008. Samtidig tordner lejepriserne opad og i flere landsdele er der mangel på erhvervslokaler.

 

Lejepriser 12 pct. op

Udbuddet af lagerbygninger, logistikejendomme og fabrikshaller fortsætter med at falde i takt med den stigende beskæftigelse og fremgang for erhvervslivet i kølvandet på opsvinget. Det viser tallene i det kvartårlige Ejendomstorvet

 

Markedsindeks over udbudte erhvervslokaler, udgivet af Dansk Ejendomsmæglerforening i samarbejde med erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk og Ejendomsforeningen Danmark, som repræsenterer ejere, udlejere og administratorer af ejendomme.

- Udbuddet af industrilokaler bliver ved med at falde og er nu nede på 1,9 procent. Vi skal tilbage til midten af 2008 for at finde lavere tal. Der har ikke været bygget særligt meget under finanskrisen og i årene lige efter, og med det begrænsede udbud og stor efterspørgsel efter kvadratmeter stiger lejeniveauerne kraftigt. På landsplan ligger lejepriserne på lokaler udbudt via Ejendomstorvet.dk 12 procent højere end for et år siden og næsten 27 procent højere end for fem år siden, siger Mikael Hartmann, bestyrelsesmedlem i Dansk Ejendomsmæglerforening og formand for Erhvervsudvalget.

 

Ejendomtorvet.dk ejes af landets ejendomsmæglere og er Danmark største portal for erhvervslokaler. Portalens statistikker viste det hidtil laveste udbud af lager- og produktionslokaler med 1,3 procent i midten af 2007. Finanskrisen sendte udbuddet af ledige lokaler kraftigt opad i 2008 og de to næste år, men siden 2012 er andelen af udbudte lager- og industrilokaler faldet næsten uafbrudt kvartal for kvartal. Og sådan kan det måske fortsætte en stund endnu.

- På kort sigt kan udbuddet godt falde lidt mere, men det bliver svært at komme under 1,5 procent på landsplan. Nogle af de lokaler, som er tilbage, ligger fx langt fra motorveje og kan blive svære at afsætte. Men vi kan registrere meget stor efterspørgsel omkring Aarhus, Aalborg, København og Trekantområdet, og som ny tendens ser vi stor interesse for placeringer syd for Kolding langs motorvejene, så Trekantområdet nærmest vokser mod syd, fortæller Stig Plon Kjeldsen, analysechef i Nybolig Erhverv.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk