Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt logistikcenter i hovedstads-smørhul

Søgeord:

27. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

488 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Første spadestik taget til E20 Park Copenhagen.

 

I april 2022 åbner E20 Park Copenhagen, som på sit 38 hektar store areal kun 35 minutter fra Københavns centrum bliver en af Danmarks største logistikparker. Byggeriet vil med sit store udvalg af lager- og logistiklejemål kunne imødekomme de fleste kunders behov – store som små, og også de mere specialiserede.

 

Første spadestik blev taget i august, og repræsentanter fra Solrød byråd samt borgmester Niels Hörup (V) besøgte for nylig byggeriet for at besigtige det. Forventningerne til den nye logistikpark er store, og ikke alene Solrød, men hele regionen kommer til at nyde godt af de kommende faciliteter, der kommer til at sætte regionen i centrum for den eksplosivt voksende e-handelsindustri i Norden.

I byggeriets første fase vil omkring 12.000 kvadratmeter lager blive bygget spekulativt for at imødekomme efterspørgslen på moderne logistiklejemål med en god geografisk placering. E20 Park Copenhagens placering langs E20 motorvejen, tæt på Solrød, har en strategisk lokation i forhold til Sverige og hovedtrafikåren til Tyskland. Samtidig kan 40 procent af danskerne nås inden for en times kørsel fra området.

 

På længere sigt får parken kapacitet til logistikarealer på 150.000 kvadratmeter, når hele arealet på 38 hektar er udnyttet. Ud over de mindre lejemål vil området også kunne rumme meget store, teknisk komplekse bygninger, der vil imødekomme en voksende national og international efterspørgsel.

 

- Væksten i e-handel stiger på alle markeder, og vi ser derfor en stor efterspørgsel på lager- og logistiklejemål hos E20 Park Copenhagen. Beslutningen om at begynde spekulativt skal derfor hjælpe med at imødekomme et presserende behov. Området er desuden klargjort til videre udbygning, så nye lejere ved, at vi hurtigt kan levere nye energieffektive enheder, siger John Clements, executive director for Verdion.

- Beslutningen om at bygge spekulativt understreger vores tillid til E20 Park Copenhagen-projektet. Vi ser fortsat en stor efterspørgsel fra de fleste markeder i Europa, og København er ingen undtagelse. Vores partnere vil bygge nogle af de bedste logistiklejemål i højeste kvalitet i Danmark, som selvfølgelig lever op til gældende standarder inden for bæredygtighed. Samtidig tilbydes enheder, der passer til de behov, virksomheder i området har. Det er et spændende skridt i forhold til vores langsigtede investering i regionen, siger George Fraser-Harding, Fund Manager hos Aviva Investors.

 

Den første fase inkluderer energieffektiv lagerplads, kontorer og mezzaniner til fire virksomheder, der har brug for lejemål fra cirka 2.500 kvadratmeter med 10,2 meters loftshøjde, fire porte, parkeringsplads og et 34 meter dybt indhegnet gårdområde. Lejemålene kan rumme i alt 10.854 pallereoler i et bredt gangareal med alle tilslutningsmuligheder etableret og tilgængelige.

 

CBRE står for udlejningen, og hovedentreprenør på projektet er Dansk Hal. /anga.

Fakta

E20 Park Copenhagen bliver bygget efter de højeste miljøstandarder med enheder, der lever op til DGNB Gold-certificering. Rundt om bygningerne bliver der anlagt grønne områder, vandløb og udendørs fritidsarealer indarbejdet i det overordnede design, som skal skabe et godt miljø for parkens brugere. Gode cykelforbindelser vil forbinde parken med nærliggende beboelsesområder samt offentlige transportmuligheder.

 

Parken ligger tæt på Solrød ved E20-motorvejen, som er en del af hovedruten, der forbinder Tyskland, Danmark og Sverige. Placeringen ligger optimalt i forhold til gode offentlige transportforbindelser, herunder to S-togsstationer inden for gåafstand og busstoppesteder ved indgangen til området. Der er 15 minutters transport til Køge Havn.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com