Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ocean driver Mærsk frem i tredje kvartal

Søgeord:

18. november 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

237 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stram omkostningsstyring forbedrede rentabiliteten i svær corona-tid.

 

På trods af coronapandemiens konsekvenser for verdenshandlen formåede A.P. Møller – Mærsk A/S-koncernen i årets tredje kvartal at forbedre rentabiliteten over hele forretningen.

 

Det viser selskabets netop offentliggjorte kvartalsrapport for Q3.

 

Den samlede omsætning faldt 1,4 procent til 9,9 mia. dollars, mens indtjening før renter, skatter og afskrivninger (EBITDA) steg 39 procent til 2,3 mia. dollars. Et resultat af blandt andet stram omkostningsstyring.

 

Det var især containerafdelingen i Ocean, der bidrog til indtjeningen. På trods af et fald i volumenerne på 3,6 procent forbedredes profitabiliteten med 511 mio. dollars til 1,8 mia. dollars.

 

Herudover steg omsætningen i Logistics & Services med 11 procent.

 

Administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou:

- COVID-19 har haft en negativ indflydelse på tværs af vores forretning, men på trods heraf har vi formået at skabe en solid indtjening og pengestrøm for tredje kvartal gennem en disciplineret eksekvering af strategien. Samtidig er vi lykkedes med at integrere og forenkle organisationen i Ocean & Logistics, vi har gennemført opkøbet af KGH Customs Service, og integrationen af Performance Team er fortsat, hvilket bidrager positivt til vores finansielle resultater i Logistics & Services, siger Søren Skou.

 

Selskabet har annonceret, at ledelsen nu forventet et driftsresultat (EBITDA) for hele 2020 på 8 til 8,5 mia. dollars mod hidtil 7,5 til 8,0 mia. dollars.

 

- Siden pandemiens begyndelse har vores tre hovedprioriteter været at passe på vores medarbejdere, holde gang i vores kunders forsyningskæder og støtte op om de samfund, vi er en del af. Det vil fortsat være vores fokus, nu hvor den globale efterspørgsel delvist er kommet retur. Vi er lykkedes med at skabe fremdrift både i vores indtjening og transformation i et ekstraordinært år som 2020, hvorfor vi tillader vi os at se fremad med større tillid. Vi er dog stadig meget opmærksomme på den usikkerhed, som pandemien og de nedlukninger, der følger med, fortsat udgør i de kommende kvartaler, lyder det fra Søren Skou.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk