Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ocean driver Mærsk i Q2

Søgeord:

15. august 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

954 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Koncernen noterede solid fremgang i andet kvartal.

 

A.P. Møller – Mærsk A/S præsterede i andet kvartal 2019 en stigning i indtjening før renter, skatter, afskrivninger og amortiseringer (EBITDA) på 17 procent til 1,4 mia. dollars.

 

Omsætningen steg en smule til 9,6 mia. dollars, mens den underliggende profit steg til 134 mio. dollars fra 15 mio. dollars i samme periode sidste år.

 

Ifølge Mærsk-koncernens øverste chef, Søren Skou, er det især kerneområdet Ocean, der har drevet fremgangen i Q2:

 

- Andet kvartal er præget af solid fremgang. EBITDA vokser med 17 procent, mens pengestrømmene styrkes med 86 procent sammenholdt med sidste år, hvilket er drevet af fortsatte forbedringer i Ocean-forretningen. Transformationen fortsætter med forbedring af de frie pengestrømme i forhold til den investerede kapital på 6,9 procent og synergier på 1 mia. dollars, som blev realiseret tidligere end ventet. Væksten i omsætningen samt bruttoresultatet i Logistics & Services skal fortsat forbedres, i takt med at vi lancerer nye services inden for containerlogistik. Vi fastholder forventningerne for helåret, alt imens makroøkonomien i verden fortsætter med at være forbundet med store usikkerheder, siger Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller – Mærsk A/S.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk