Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Odense-robotter letter autologistik i Tjekkiet

Søgeord:

12. januar 2023  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

181 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ny flåde af MiR-robotter øger logistikproduktiviteten hos autoleverandøren FORVIA.

 

Den globale autoleverandør FORVIA har øget sin logistikproduktivitet, styrket stabiliteten af produktionsprocesser og reduceret sikkerhedsrisici ved at integrere 14 MiR-robotter i virksomhedens tjekkiske fabrik. Investeringen har tjent sig selv hjem på mindre end to år, lyder det fra selskabet.

 

Ud af de i alt 14 MiR-robotter på fabrikken i Písek er syv af dem kraftige MiR-robotter, hovedsageligt af typen MiR600, der arbejder med at transportere færdige varer, bringe tomme paller til samlebåndene og hente fyldte paller til logistikområdet. Herudover har 7 af de mindre og lettere MiR250-robotter til opgave at bringe komponenter fra lager til samlebånd. Robotterne arbejder 24 timer i døgnet, syv dage om ugen og dækker alle skiftehold.

Færre risici i livligt produktionsmiljø

Inden implementeringen af AMR'er fra MiR var logistikken på fabriksgulvet primært baseret på manuelle processer med gaffeltrucks og stablerudstyr, uden nogen form for automatisering. Det gav en ret høj risiko for menneskelige skader og arbejdsrelaterede sygdomme, og virksomheden besluttede derfor at automatisere de tungeste og farligste processer. Hovedmålet var at øge både sikkerheden og produktiviteten ved hjælp af teknologi.

 

- En af vores hovedudfordringer var at implementere et fleksibelt logistikmiljø, der er i stand til at imødekomme stadigt skiftende behov i produktionen på vores fabrik, siger Martin Horáček, Supply Chain Operations Manager i Faurecia Clean Mobility Europe og fortsætter:

 

- Vores produktionsmiljø er ekstremt livligt og intenst. Forskellige former for logistikudstyr, herunder palleteringsmaskiner, vogne og gaffeltrucks skulle navigere mellem de kolleger, der betjener vores produktionslinjer. Vi vurderede, at autonome mobile robotter fra Mobile Industrial Robots ville være den bedste løsning for vores fabrik.

FORVIA’s fordele ved at implementere MiR’s mobile robotter spænder over tre hovedområder. Den første er forbedret sikkerhed ved at eliminere gaffeltrucks på fabriksgulvet. Den anden er øget produktivitet inden for alle driftsområder. Og sidst, men ikke mindst, er den hurtige ROI med en tilbagebetalingstid på under to år også en betydelig faktor.

 

Flådestyring skal integreres i ERP

Ved hjælp af MiR’s specialiserede flådestyrings-software, MiR Fleet, kan FORVIA organisere robotternes arbejdsopgaver. Kombineret med brugen af et internt script er det med til at optimere logistik-flowet til linjerne og mellem linjerne. Al kommunikation med døre, porte, en omsnøringsmaskine og andet udstyr er fuldautomatisk, uden behov for operatørassistance. Et mål for det næste år er at integrere MiR Fleet i virksomhedens ERP-system.

De mobile robotter fra MiR er fuldt autonome, hvilket gør det nemt for FORVIA at oprette nye ruter uden yderligere magnetbånd eller anden ekstern styring, som andre intralogistiske teknologier kræver. MiR-robotterne kan desuden genkende de menneskelige kolleger, så de kan stoppe eller køre udenom. På den måde arbejder robotter og mennesker effektivt sammen, blandt andet fordi robotterne er med til at eliminere flaskehalse i produktionen.

 

- Mobile robotter hjælper os med at skabe orden og disciplin på fabriksgulvet og gør vores produktionsprocesser mere stabile og pålidelige. Det er især vigtigt for os at vi kan sikre stabilitet i driften på tværs af alle tre skiftehold. Det, vi sætter mest pris på ved robotterne, er deres autonomi, hvilket betyder, at de bevæger sig frit på fabriksgulvet uden noget specifikt nødvendigt udstyr, tilføjer Martin Horáček.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk