Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Orienteringsmøde om næste trin for importkontrolsystemet ICS2

Søgeord:

17. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

275 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nye toldregler medfører ændringer for virksomheder, der transporterer varer med fly til EU.

 

Alle europæiske toldmyndigheder er i gang med at øge kontrollen med varer, der kommer ind i EU. Det sker også i Danmark.

I 2021 indførte Toldstyrelsen øgede risikovurderinger af varer, der transporteres med fly til Danmark fra lande uden for EU, og i 2023 øger toldmyndighederne kontrollen igen, når det fælleseuropæiske importkontrolsystem, ICS2, går ind i næste fase.

 

Den øgede kontrol betyder, at virksomheder, der får varer fragtet med fly, skal oplyse flere informationer om varerne. Ændringerne får også betydning for eksisterende toldsystemer og kan have betydning for virksomhedernes egne interne processer og it-systemer. Derfor inviterer Toldstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen berørte virksomheder til orienteringsmøde.

 

- Virksomheder, der berøres af ændringer, når vi øger kontrollen i 2023, skal begynde deres forberedelser nu. Både virksomheder og myndigheder står over for en kompleks opgave, og vi opfordrer berørte virksomheder til at deltage i vores orienteringsmøde om ændringerne, siger Jan Højgaard Funder, der er stabsdirektør i Toldstyrelsen.

 

Mødet foregår digitalt onsdag den 23. marts 2022 kl. 13-15. Tilmelding sker på toldst.dk/nye-systemer.

Først fly – så skib, lastbil eller godstog

Mødet er relevant for virksomheder, der bidrager med data til ENS-angivelser for varer, der kommer til EU med fly. Det kan være logistikvirksomheder, herunder transportører, handlere og speditører, og luftfragtselskaber, kurérer og postvæsen. Det kan også være virksomheder, der leverer it-systemer til logistikvirksomheder.

 

Virksomheder, der kun er involveret i transport af varer med skib eller via vej eller tog, bliver først berørt i 2024.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk