Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Paulig vælger CHEP-paller

Søgeord:

13. juli 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

396 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Fødevarekoncernen strømliner forsyningskæden.

 

Den globale forsyningskædevirksomhed CHEP har indgået et samarbejde med den familieejede fødevarevirksomhed Paulig, som blandt andet ejer Santa Maria og Risenta. Fremover vil alle Pauligs varer – blandt andet kaffe, krydderier og madvarer – blive transporteret på CHEP’s CO2-neutrale paller.

 

CHEP’s platforme er baseret på en bæredygtig, cirkulær model, hvor pallerne bliver delt og genbrugt gennem hele forsyningskæden. Og så er pallerne lavet af 100 procent bæredygtigt træ, og intet træ eller plastik går til spilde i produktionen af pallerne.

 

CHEP’s CO2-neutrale paller giver CHEP’s kunder mulighed for at kompensere deres årlige CO2-aftryk ved at købe CO2-aflad af Natural Capital Partners, som bruger kompensationen til at støtte et udvalgt miljøprojekt. Paulig bruger deres CO2-kredit til et projekt, der bygger vandinfrastruktur i Subsaharisk Afrika.

Paulig opererer i 13 forskellige lande, og deres kaffe, krydderier og andre madvarer bliver eksporteret til mere end 70 lande. Paulig transporterer i omegnen af 1,5 mio. paller om året i Europa, ud af hvilke 70 procent fremover vil være blå CHEP-paller.

 

- Nu har vi én palle-aftale, der gælder for alle lande. Det giver os mulighed for at bruge vores tid og ressourcer mere effektivt og strømline vores processer, siger Terhi Liukkonen, Head of Indirect Sourcing i Paulig.

 

Paulig og CHEP vil sammen arbejde for at mindske udledninger, spild og brugen af træ. Sammenlignet med andre hvide Euro-paller sparer CHEP’s genbrugsplatforme i Europa mere end 1.400 træer om året og reducerer udledninger med cirka 2.000 tons CO2 – svarende til 1,86 mio. kørte lastvogns-kilometer. Paulig forventer at kunne reducere sit affald med cirka 145.000 kilo, hvilket svarer til cirka 13,2 mio. plastikkopper om året, lyder det.

- Vi vil gerne flytte vores paller på den smartest tænkelige måde. Vi har fået nogle gode forslag fra CHEP i forhold til, hvad vi kan gøre for at forbedre vores forsyningskæder. Vi er ivrige efter at blive klogere og udvikle os, og det er fantastisk, at vi i dette samarbejde også konstant bliver udfordret på, hvordan vi kan forbedre os på bæredygtighedsfronten, siger Terhi Liukkonen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk