Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Pilottest for intelligente godsvogne

Søgeord:

16. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

222 gange

Læses i øjeblikket af:

1

TX og Mercitalia tester intelligente sensorer og kommunikationsteknologier.

 

TX Logistik AG og Mercitalia Intermodal lancerer et pilotprojekt for at teste brugen af innovative sensorer og kommunikationsteknologier i kombineret transport. Projektet om et smartere godstog skal efter planen køre i 15 måneder.

 

I pilottesten vil flere godsvogne ejet af TX Logistik og Mercitalia Intermodal, begge en del af Mercitalia Group (Gruppo FS Italiane), blive betjent med en lang række innovative sensorer og kommunikationsteknologier for at bestemme, hvordan digital teknologi bedst kan integreres i kombinerede transportoperationer og hvordan processer kan forbedres yderligere som følge heraf. De "smarte vogne" vil blive testet på forskellige Combined Transport tjenester, der drives af TX Logistik, og vil bruge vognene for at opnå de mest meningsfulde data fra den daglige drift.

Godsvognene er udstyret med en række moderne sensorer og kommunikationsteknologier leveret af forskellige producenter, især fra Nexxiot og PJM. For eksempel overvåger sensorerne tilstanden af bremsesystemet under rejsen og registrerer kilometertal, der bestemmer den nøjagtige placering til enhver tid. Dataene indsamlet af sensorerne vil også blive brugt direkte til forudsigelig vedligeholdelse og driftseffektivitet. Den digitale teknologi kontrollerer den korrekte position af kingpin’en, ændringer i låsestatus og læssetilstand. Endvidere er målet at gå fra "smarte vogne" til "smarte tog", hvor hver vogn er forbundet med de andre vogne samt til lokomotivføreren for at muliggøre den automatiske bremsetest og overvågningen af togdynamikken under rejsen.

 

Pilottesten vil være pioner inden for indsamling af denne enorme variation af data direkte fra kombinerede transportoperationer, og resultatet forventes i foråret 2023. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk