Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Politiet: Normal ventetid på særtransport til nytår

Søgeord:

20. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

231 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ifølge Rigspolitiet svinder ansøgningsbunkerne ind dag for dag.

 

Bunkerne med ansøgninger om at køre særtransporter falder fra dag til dag på politiets kontorer i Greve og Padborg. Senest ved årets udgang forventer Rigspolitiet, at sagsbehandlingstiden er tilbage på et normalt niveau. Lige nu ligger der 200 ansøgninger om særtransporter hos politiet i Padborg. Hos politiet i Greve, der behandler ansøgninger fra virksomhederne øst for Lillebælt, er bunken på det seneste skrumpet fra 900 ubehandlede ansøgninger til 700. Det skriver chefen for Nationalt Færdselscenter under Rigspolitiet, Erik Terp, i en mail til organisationerne i transportbranchen.

 

Det skriver ATL.

 

- Der vil altid være en sagsbeholdning, der afventer, eller er under behandling. Der er derfor ikke er en ambition om at få ”rent bord” i tilladelseskontorerne, men at nedbringe sagsbeholdningen, så servicemålene på området kan overholdes, skriver Erik Terp.

Rigspolitiet har flyttet en medarbejder til Midt- og Vestsjælland politis kontor i Greve for at få fart på sagsbehandlingen. Det får en positiv modtagelse af DI Transport og ATL.

 

- Det er yderst positivt, at politiet tager problemerne alvorligt og prioriterer at komme til bunds i bunken af ansøgninger. Det har været nogle kritiske måneder for de virksomheder, der kører særtransporter, siger Morten Bøjesen, der er chefkonsulent i ATL.

 

De seneste måneder har forsinkede særtransporter kostet både transportbranchen og byggebranchen millioner af kroner. Det har taget flere uger at få tilladelse til at flytte en entreprenørmaskine. Noget der ellers normalt tager 1-2 dage.

 

Forsinkelserne opstod, da politiet tidligere på året gik over til at håndhæve særtransportbekendtgørelsen præcis efter ordlyden. Det betød, at vejmyndighederne – i de fleste tilfælde kommunerne – skulle høres i forbindelse med hver eneste særtransport. Den ændring af praksis var hverken politiets sagsbehandlere eller kommunerne forberedt på.

Nu er det slået fast, at politiet ikke behøver at høre kommunerne i forbindelse med hver enkelt ansøgning. De kan nøjes med at indgå generelle aftaler. Og det arbejde er i gang, skriver Erik Terp.

 

- Rigspolitiet har desuden udarbejdet et udkast til en aftaletekst til brug for politiets indgåelse af generelle aftaler med de kommunale vej- og bromyndigheder, således at behovet for individuelle forhandlinger kan reduceres. Udkastet forventes snarest sendt i høring til Midt- og Vestsjællands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Færdselsstyrelsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk