Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- PostNord-afgift vil skade dansk erhvervsliv

Søgeord:

17. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

358 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dansk Erhverv advarer mod at lade danske virksomheder dække PostNords underskud.

 

Ifølge Dansk Erhverv har regeringen sat gang i de politiske forhandlinger om fremtidens postservice. Her skal man afklare, hvilken postservice PostNord skal levere fremover, og hvordan det skal finansieres. Dansk Erhverv advarer mod at lade danske virksomheder dække PostNords underskud.

 

Regeringen foreslår, at det store trecifrede årlige milliontilskud til PostNord skal finansieres af PostNords konkurrenter, der fremover skal betale en ny PostNord-afgift på 1,25 kr. per brev og pakke, som virksomhederne bringer ud for deres kunder – helt uden at PostNord er involveret.

 

- Denne her finansieringsmodel er en de facto skat på PostNords konkurrenter. Den rammer sunde og veldrevne alternativer til PostNord, som gennem flere år har udviklet og leveret en velfungerende efterspurgt postservice til danskerne. Det er virkelig en skidt model, fordi man straffer helt almindelige virksomheder med en ny afgift for at finansiere statens eget PostNord-foretagende. Det er både urimeligt, usundt og uholdbart. Vi har peget på, at hvis der skal findes nye penge til PostNord, burde man i stedet se på den omfattende svindel med momsbetaling for de mange pakker, der hver dag kommer til Danmark fra udenlandske e-handelsvirksomheder. Det vil også skabe mere rimelige konkurrenceforhold for danske virksomheder, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv frygter, at den nye PostNord- afgift vil stille danske virksomheder endnu dårligere i konkurrencen med udenlandske e-handelsgiganter, da PostNords konkurrenter vil være tvungne til at sende regningen videre i form af stigende priser for kunderne.

 

- En stor del af betalingen for PostNords transport af udenlandske e-handelspakker kan ikke ændres pga. internationale aftaler. Så de udenlandske e-handelsvirksomheder undgår at betale den nye afgift, der kun bliver lagt på danske virksomheder. Dermed står vores virksomheder endnu dårligere i konkurrencen med udenlandske e-handelsgiganter, som for eksempel Amazon, der netop har etableret sig i Sverige og snart forventes at gå ind på det danske marked for alvor. Så afgiften kan ikke komme på et dårligere tidspunkt, siger Brian Mikkelsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com