Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

PostNord reducerer CO2-aftryk med 40 procent

Søgeord:

6. november 2020  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

372 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Det svensk-danske post og logistikselskab sætter nye klimamål.

 

PostNord kunne i tredje kvartal notere, at selskabets CO2-fodaftryk faldt til et niveau på 40 procent under niveauet i 2009. Dermed har post- og logistikselskabet nået sin egen målsætning om at barbere CO2-udledningen med 40 procent inden udgangen af 2020 lidt før tid.

Derfor har PostNord nu hævet baren og går efter en helt fossilfri drift i 2030.

 

Det oplyser PostNord i en pressemeddelelse.

 

40-procentsmålet er et absolut tal og ganske ambitiøst, da det blev vedtaget i 2010. Dermed er resultatet ganske imponerende, fordi PostNord samtidig har øget volumenerne i perioden. Brevmængderne er ganske vist faldet, men pakker og fragt er vokset mere i perioden.

Effektivisering og biobrændstof

Målet er ifølge PostNord nået via en række generelle effektiviseringstiltag, sammen med mere målrettede satsninger på grøn el til driften af godstog, effektivanvendelse af godsbaneløsninger, investeringer i køretøjer, der kører på alternative brændstoffer og gradvis overgang til biobrændstof på selskabets køretøjer.

 

PostNord har dog også fået hjælp i form af lovændringer, der har mindsket behovet for at anvende luftfragt.

 

- PostNord har et stort ansvar for at bidrage til en bæredygtig udvikling på grund af selskabets vigtige sociale mission. Det er derfor vi arbejder målrettet på at integrere klimahensyn i fores produkter og servicetilbud. Det har givet gevinst og vi er stolte over, det som vi har opnået. Nu sætter vi et nyt ambitiøst mål for 2030., udtaler Annemarie Gardshol, der er bestyrelsesforkvinde og adm. direktør for PostNord.

PostNords mål om at være helt fossilfri i 2030 omfatter ikke kun selskabet egne køretøjer, men også de køretøjer, som underleverandører anvender.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk