Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Railcare vil reducere emissioner med 40 procent

Søgeord:

16. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

207 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nye bæredygtighedsmål fra den svenske jernbanekoncern.

 

Som en del af koncernens løbende bæredygtighedsarbejde har Railcare sat et klart mål om at reducere forbruget af fossile emissioner fra egne lokomotiver og maskiner med 40 procent inden 2025.

 

- Vores kerneforretning er at arbejde på jernbanen, samtidig med at vi gør den bæredygtig, og derfor skal vi sætte miljø højt på dagsordenen. Det afklarer vi nu med et klart mål, siger Mattias Remahl, administrerende direktør i Railcare.

 

Beslutningen er baseret på det bæredygtighedsarbejde, der pågår i koncernen. Railcare har konkluderet, at den største forskel kan opnås ved at reducere fossile udledninger fra brændstof i bygge- og transportdriften, og derfor er målet også knyttet til dette område.

 

- Vi er en innovativ virksomhed og vil selvfølgelig udvikle vores forretning i en bæredygtig retning. Med dette klare mål bliver det også muligt at lægge vores udviklingstimer der, hvor de gør størst gavn for både kunden og miljøet, siger Mattias Remahl.

Railcare lancerede i løbet af året verdens første og største vedligeholdelsesmaskine med 100 procent batteridrift. Den batteridrevne maskine er et arbejdskøretøj med et alsidigt anvendelsesområde inden for jernbanevedligeholdelse og kan også ses som en stor powerbank på jernbanen til at drive andre vedligeholdelsesmaskiner. MPV'en har været i drift i cirka fire måneder og har vist meget gode resultater. Men også her er der udviklingspotentiale, lyder det:

 

- Vi vil nu starte arbejdet med, hvordan MPV'en kan oplades på en mere langsigtet bæredygtig måde. Da ladeinfrastrukturen langs jernbanen endnu ikke er udviklet, undersøger vi, hvordan vi ved hjælp af strømaftagere kan optage strøm fra ledningen for at oplade vores batterier på MPV'en.

Ud over at fortsætte udviklingen af batteridrift på maskiner vil Railcare også gennemgå sine eksisterende lokomotiver.

 

- Arbejdet med at ombygge ældre dieselmotorer til at kunne opfylde emissionsklasse Stage V på vores maskiner er allerede påbegyndt, hvilket har reduceret dieselforbruget markant, slutter Mattias Remahl. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk