Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rambøll skal stå for tunnel-sikkerhed

Søgeord:

6. februar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

311 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vinder rammeaftale om jernbanesikkerhed på Femern-forbindelsen.

 

Ingeniør- og rådgivningsvirksomheden Rambøll har netop vundet en rammeaftale med Femern A/S til en værdi af 30 mio. kr.

 

Rammeaftalen omfatter ingeniørrådgivningsydelser inden for jernbanesikkerhed for de to elektrificerede jernbanespor, der skal anlægges i forbindelse med den 18 km lange sænketunnel under Femern Bælt.

 

Aftalen løber over otte år med mulighed for forlængelse. De konkrete ydelser vil omfatte rådgivning inden for de sikkerheds- og såkaldt interoperabilitetsprocesser, der skal sikre, at den elektrificerede jernbane overholder de nationale og europæiske sikkerhedskrav, der stilles af jernbanemyndighederne. Rambøll vil samarbejde med den tyske underrådgiver Obermeyer Planen + Beraten GmbH.

 

- Valget faldt på Rambøll, da deres tilbudte rådgivere har dokumenteret stor erfaring inden for opgaverne relateret til jernbanesikkerhed og den godkendelsesproces, vi står overfor, hvor en lang række aktører er involveret. Vi ser frem til i fællesskab at levere en effektiv, hurtig og ikke mindst sikker gods- og persontransport til Tyskland, siger Jens Ole Kaslund, teknisk direktør i Femern A/S.

Hos Rambøll ser man frem til at komme i gang med projektet:

 

- Projektet er et vigtigt led i at realisere drømmen om en fast, nær og direkte forbindelse mellem Skandinavien og det centrale Europa. Vi glæder os til at komme i gang med at løse opgaven tæt sammen med Femern A/S, siger Pernille Thorup Adeler, fra Rambølls transportdivision.

 

Ud over denne rammeaftale, er Rambøll ledende rådgiver på den 18 km lange tunnelforbindelse under Femern Bæltet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk