Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederi bestiller 6 gigant-skibe

Søgeord:

24. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

421 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nye 23.500 TEU-kolosser skal sejle Europa-Fjernøsten.

 

Hapag-Lloyd har netop lagt bestilling ind på seks gigantiske containerskibe hver med kapacitet på 23.500 standard tyvefods containere TEU.

 

Det tyske containerrederi har hyret det sydkoreanske værft Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering til at bygge de seks skibe. Hapag-Lloyd bestilte allerede i slutningen af 2020 seks skibe af samme størrelse. Flåden vil således blive udvidet med 12 styk 23.500 TEU-skibe i alt.

 

De store containerskibe vil være udstyret med en topmoderne højtryks dual-fuel motor, der vil være ekstremt brændstofeffektiv. Motorerne sejler på LNG, men skibene har også tilstrækkelig tankkapacitet til at køre på konventionelt brændstof som et alternativ. Hapag-Lloyd fokuserer på flydende naturgas som en løsning på mellemlang sigt, da den reducerer CO2-udledningen med omkring 15 til 25 procent og emissioner af svovldioxid og partikler med mere end 90 procent.

- Med denne investering i de ekstra nybygninger ønsker vi at tage endnu et skridt i den løbende modernisering af vores flåde - både med hensyn til skibsstørrelse og bæredygtighed, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør for Hapag-Lloyd, og fortsætter:

 

- Samtidig ønsker vi at imødekomme den vedvarende høje efterspørgsel og reducere vores slot-omkostninger.

 

De nye fartøjer skal indsættes på ruten Europa-Fjernøsten som en del af THE Alliance. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com