Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederi-kæmpe hæver 2021-forventningerne

Søgeord:

3. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

318 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Højere fragtrater øger optimismen hos Hapag-Lloyd.

 

Med halvårsregnskabet for H1 2021i hånden melder den tyske rederikoncern Hapag-Lloyd nu ud, at selskabet hæver forventningerne til indeværende regnskabsår.

 

Baseret på foreløbige tal forventer det tyske rederi Hapag-Lloyd i årets første halvår at præstere en EBITDA på cirka 3,5 mia. euro mod 1,2 mia. euro i første halvår 2020. EBIT forventes at lande på cirka 2,9 mia. euro mod 0,5 mia. euro i H1 2020.

 

Den globale efterspørgsel efter containertransport er fortsat på et højt niveau. Driftsforstyrrelser langs hele forsyningskæden medfører imidlertid fortsat betydelige forsinkelser og bidrager derved til mangel på transportkapacitet. Hapag-Lloyd forventer derfor, at indtjeningsmomentum vil forblive meget stærkt i andet halvår af regnskabsåret. Tidligere var der forventet en gradvis normalisering af indtjeningstendensen i andet halvår.

På baggrund af omstændighederne hæver direktionen i Hapag-Lloyd samtidig sine indtjeningsudsigter for regnskabsåret 2021. EBITDA forventes nu at ligge i intervallet 7,6 til 9,3 mia. euro og EBIT i intervallet 6,2 til 7,9 mia. euro.

 

- Vi fik også fordel af bedre fragtrater i andet kvartal og ser på et meget stærkt første halvår generelt. På samme tid, da vi bestemt forventer, at dette momentum fortsætter ind i andet halvår, har vi hævet vores indtjeningsprognose for 2021 som helhed. Vi vil fortsat arbejde utrætteligt på at reducere virkningen af flaskehalse i forsyningskæden for vores kunder og levere en bedre servicekvalitet, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør i Hapag-Lloyd. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com