Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederi køber amerikansk terminal

Søgeord:

9. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

185 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Fenix-terminalen i Los Angeles er nu på franske hænder.

 

Det store franske containerrederi CMA CGM køber en af de største havneterminaler i USA – Fenix Marine Terminal Los Angeles.

 

CMA CGM Group har underskrevet en aftale om at erhverve 90 procent af aktierne i Fenix Marine Services (FMS) terminalen i Los Angeles, som i øjeblikket ejes af EQT Infrastructure III, baseret på en virksomhedsværdi på 2,3 mia. dollars. CMA CGM, som i øjeblikket har en ejerandel på 10 procent i terminalen, bliver således eneejer af FMS-faciliteten efter transaktionens afslutning.

 

FMS er den tredjestørste terminal i Los Angeles/Long Beach-havneområdet målt i kapacitet (omkring 2,5 mio. TEU) og en af de største i Nordamerika. Terminalen nyder også godt af en langsigtet koncessionsaftale til og med 2043.

Rodolphe Saadé, bestyrelsesformand og administrerende direktør for CMA CGM Group:

 

- Den hurtige genopretning af den globale økonomi har vist betydningen af havne og logistikinfrastruktur. For effektivt at forvalte vores havnedrift på USA's vestkyst har vi besluttet at købe Fenix Marine Services. Fenix Marine Services er en af de største terminaler i dette land og en af dets mest strategiske gateways. Det er en vigtig industrifacilitet, som vil styrke vores position væsentligt og understøtte vores hurtige vækst på dette marked, siger han.

 

Med opkøbet styrker CMA CGM sin position som en global havneterminaloperatør. I øjeblikket har koncernen investeringer i 49 havneterminaler i 27 lande gennem sine to datterselskaber CMA Terminals og Terminal Link. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk