Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rhenus tilbyder CO2-certfikater på LCL-forsendelser

Søgeord:

5. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

372 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Logistikselskabet Rhenus tilbyder nu ClimatePartner-certifikater for CO2-neutrale fragter.

 

Logistikselskabet Rhenus Group har indført certificeret dokumentation for køb af CO2-kompensation ved Less than Containerload (LCL) fragter, der eksporteres fra Rhenus centraleuropæiske gateway i Hilden syd for Düsseldorf.

 

Rhenus Group beskriver tiltaget som et pilotprojekt, der skal sikre at logistikselskabet kan dokumentere, at der er købt CO2-kompensation for alle forsendelser konsoliderede fragter i container.

 

Rhenus samarbejder med ClimatePartner, et uafhængigt konsulentfirma, om at verificere beregningsmetoden og udligne mængden af CO2 gennem verificerede og reviderede CO2-kompensationsprojekter.

 

ClimatePartner-mærket, der bekræfter produkternes CO2-neutralitet under Rhenus-navnet, vil være tilgængeligt for virksomheder, der hyrer Rhenus til at eksportere LCL-forsendelser fra den centraleuropæiske gateway i Hilden fra og med i år.

 

I øjeblikket er udledningerne fra driften i 1. kvartal 2022 blevet beregnet og udlignet, ligesom det vil ske for resten af 2022.

Investeret i vindenergi

Med modregningsresultatet fra pilotprojektet har Rhenus investeret i et vindenergiprojekt, for at fremme afslutningen på afhængighed af fossile brændstoffer.

 

Det skriver Rhenus i en pressemeddelese.

 

- Vores LCL gateway i Hilden er det største af Rhenus' globale konsolideringsknudepunkter, og vores fokus er at bevæge os i en bæredygtig retning. Sideløbende med minimering af direkte udledninger er Rhenus villig og klar til at tage de ekstra skridt i udviklingen af serviceydelser med et verificeret CO2-neutralt mærke. Det er kun begyndelsen på vores rejse mod dekarbonisering af vores logistiktjenester, fortæller Julian Broeer, Regional Head LCL Europe i Rhenus Air & Ocean.

 

- Det er et kernemål for Rhenus at bidrage til bæredygtig logistik og den grønne logistikindsats. De lovende fremskridt indtil nu er opmuntrende. Resultaterne og erfaringerne fra dette pilotprojekt vil danne grundlag for vores mål om at opnå 100 procent CO2-neutralitet for alle LCL-forsendelser over hele verden inden 2030, fortæller Jan Harnisch, den nyudnævnte globale Co-CEO for Rhenus Air & Ocean.   /Smir 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk