Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sampension overtager DSV-ejendom

Søgeord:

12. oktober 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

290 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Pensionsselskabet ser perspektiver i logistikejendomme.

 

DSV har solgt sit logistik- og distributionscenter ved Horsens til pensionsselskabet Sampension for et trecifret millionbeløb.

 

Det samlede ejendomskompleks sælges i en sale and lease back-transaktion, hvor DSV samtidig indgår en lejekontrakt på syv år. Hele ejendommen er på knap 75.000 kvadratmeter, og salget sker som led i DSV’s overordnede strategiske ønske om ikke selv at eje ejendomme, lyder det i en skriftlig meddelelse.

 

- I DSV ønsker vi at være asset light. På globalt plan opererer vi i dag ud fra 1.100 ejendomme. Vi ejer stadig et mindre antal ejendomme, men dem ønsker vi med tiden at afsætte, siger Simon H. Galsgaard, der er executive vice president for DSV Road i Danmark.

Sampension skønner, at logistikmarkedet i de kommende år vil blive præget af udlicitering af logistikløsninger. Det betyder, at mindre selskaber, som sælger varer via onlinehandel, i stigende omfang vil ønske at købe sig til lagerplads og -service og dermed ikke udelukkende transportløsninger. Den tendens forventes at tage til i Danmark og understøtte det allerede aktive logistikmarked.

 

Administrerende direktør i Sampension Hasse Jørgensen ser perspektiver i investeringen:

 

- Vi køber en attraktiv ejendom med en solid lejer, der befinder sig i en logistikbranche i vækst, ikke mindst takket være den stærkt stigende e-handel. Dertil kommer, at ejendommen har en ideel beliggenhed tæt ved E45 motorvejen med hurtige forbindelser til resten af Danmark og Tyskland, siger Hasse Jørgensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com