Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Samskip projektlaster går i luften

Søgeord:

6. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

759 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Samskips luftfragts-afdeling i Schiphol og projektlast-afdelingen i Bremen udvider samarbejdet.

 

Samskip samler ekspertise fra sin Bremen-baserede projektfragtvirksomhed og sit dedikerede luftfragtteam i Schiphol lufthavn i Holland. Det skal sikre, at selskabet udnytter sine ekspertise inden for speciallastlogistik optimalt.

 

Initiativet skal skabe fokus på kapaciteter, der strækker sig fra ekspreslevering af luftfragt, over breakbulk og tunge løft til projektlaster med skib. Den nye one-stop-shop-servicen omfatter også  koordineret fly- og skibsbefragtning af Samskip.

 

- Vi udvider vores evne til at overvinde exceptionelle transportudfordringer ved at samle dokumenteret ekspertise inden for luft- og søfragtslogistik, siger Jens Siedentopf, Head of Breakbulk Projects, Samskip.

 

 

Samskib er først og fremmest kendt for selskabets multimodale transportservices. Men selskabet har identificeret projektgods som en stærk mulighed for vækst, baseret på dets globale logistiktilstedeværelse og potentialet til at koordinere med deres shortsea-, jernbane-, lastbil- og flodpramsserivces.

Muligheden for at tilføje luftfragt til projektet-afdelingens fragtservices kommer efter lanceringen af Samskip Air i maj 2021.

 

Mængden af fisk og skaldyr, der fragtes med fly, er vokset kraftigt i anden del af 2021, især gennem sø-luftforbindelser til globale markeder via Schiphol. Koordinering af sø- og luftfragtstjenester giver imidlertid Samskips Air freight manager Hans Blauw mulighed for at tilbyde nye løsninger.

 

- Et nyligt krav om at hjælpe en kunde, der er ramt af et produktionsproblemer, med at overføre en last på 19 tons, der normalt ville være blevet sendt fra sø-til-luft-tjenesten, er et eksempel på, hvordan dette kan fungere, siger Blauw.

Vil øge mængder

Hans Blauw er dog mere fokuseret på at øge mængder baseret på logistikekspertise frem for opportunisme.

 

Den tidligere KLM-, FedEx- og TNT-direktør siger, at et job for en stor energiproducent, der involverede at sende nogle laster ad søvejen og chartre et fly til at transportere presserende nødvendigt udstyr med fly "for at få offshore riggene tilbage i drift efter en storm", viste, hvad der kan gøres. En anden, for et mineselskab, så udstyr sendt til søs og med fly på dør-dør basis, med lastbilkørsel administreret af Samskip i begge ender.

 

- Vi tilbød komplette projektfragtsløsninger, der håndterer kundens behov for at få deres aktiver til at fungere og tjene penge igen, herunder laster i overstørrelse via søvejen," siger Blauw.

Andre områder, hvor Samskips luftfragtkompetencer har haft indflydelse, omfatter logistik ledelse for Kinas mobiltelefonindustri, tilføjer han.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk