Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SDK leverer rekordregnskab

Søgeord:

29. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

759 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Øger bundlinjen med 11 procent.

 

Shipping- og logistikkoncernen SDK A/S med hovedsæde i Fredericia afslutter regnskabsåret 2019/20 med det bedste resultat nogensinde lydende på et overskud før skat på 26 mio. kr.

 

SDK har i regnskabsåret 2019/20 øget lønsomheden yderligere ved fortsat at fokusere på trimning, konsolidering og effektiv kapacitetsudnyttelse inden for alle forretningsområder, som omfatter stevedoring, agency, chartering, cruise og logistics, lyder det fra administrerende direktør i SDK A/S, Søren Gran Hansen:

 

- Bundlinjen på 26 mio. kr. før skat, som er det bedste resultat i koncernens historie, glæder vi os over – den er skabt af en stærkt dedikeret og kompetent stab på mere end 400 medarbejdere. Uden dem havde så godt et resultat ikke været muligt. Det blev dog et år, uden at toplinjen set under ét blev øget, hvilket primært skyldes lukning af SDK Logistics AS i Norge, lavere oliepriser og i en vis udstrækning Covid-19, siger han.

SDK-koncernen har i regnskabsåret 2019/20 styrket sin konkurrenceposition som en væsentlig shippingaktør i Skandinavien gennem opkøb af G. Sunesen ApS, Stevedoren Fyn ApS, Niels Winther Maritime, Juhl & Ehrhorn og Esdan-Stevedoring og har nu i alt 23 lokale kontorer i Skandinavien. Ydermere har SDK-koncernen ved starten af det nye regnskabsår 2020/21 taget seks nyopførte lagerhaller på samlet 12.000 kvadratmeter i brug på Aarhus Havn.

 

- Når vi ser ind i det nye regnskabsår, medfører Covid-19 en væsentlig usikkerhed. Samtidig åbner den ekstraordinære situation dog også op for nye markedsmuligheder, som SDK-koncernen er godt rustet til at udnytte. Vores strategi for 2020/21 er derfor uændret, og vi har stadig en forventning om yderligere markante opkøb inden for eksisterende forretningsområder, hvor vores spidskompetencer ligger, siger Søren Gran Hansen.

SDK A/S er en del af den familieejede koncern, USTC (A/S United Shipping & Trading Company) - der netop har gennemført første skridt i et økonomisk generationsskifte. Ejerskabet forbliver i familien og er i juni 2020 blevet delt mellem stifter Torben Østergaard-Nielsen og hans to døtre med hver 1/3 gennem moderselskabet Selfinvest. USTC-gruppen er et globalt konglomerat repræsenteret med 105 egne kontorer i 33 lande og med hovedkontor i Middelfart. USTC beskæftiger på verdensplan mere end 2.500 medarbejdere. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com