Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SDK-moder med rekordresultater

Søgeord:

2. juli 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

316 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Familiekoncernen Selfinvest kommer ud af 2020 med tredje højeste resultat nogensinde.

 

Selfinvest, der blandt andet står bag Bunker Holding og SDK Freja, opnåede i regnskabsåret 2020/21 en omsætning på 66 mia. kr., et EBITDA på 948 mio. kr. og et resultat før skat på 621 mio. kr.

 

I de seneste år har Selfinvest forfulgt en omfattende vækststrategi, der skal give den samlede koncern flere ben at stå på. Effekten af strategien kan tydeligt aflæses i koncernens årsrapport, hvor årets markante opkøb, stærke præstationer i flere USTC-selskaber og ikke mindst en markant gevinst fra finansielle investeringer giver et meget tilfredsstillende samlet resultat før skat på 621 mio. kr.

 

Selfinvest koncernen opnåede således tredje højeste resultat før skat nogensinde, hvilket langt fra var givet i et meget usædvanligt år. Covid-19 pandemien resulterede i et dramatisk fald i efterspørgslen på det globale fragtmarked og sammenholdt med oliepriser, der kollapsede, har dette påvirket indtjeningen signifikant.

- Med tanke på den usikkerhed, vi så ind i ved regnskabsårets start, og hvor turbulent året har været, så er jeg stolt af de resultater, vi har opnået. Vi har formået at vækste og udbygge vores markedspositioner på trods af krisen, og vores medarbejdere verden over har leveret en fornem indsats i et mildest talt anderledes år, siger ejer og administrerende direktør Torben Østergaard-Nielsen.

 

Bunker Holding opretholdt momentum i regnskabsåret 2020/21 og leverede vækst i volumen på 10 procent. Dette resulterede i forbedrede markedsandele, men en faldende bundlinje som følge af et presset bunkermarked med meget lave oliepriser. Anderledes gik det hos logistik- og shippingvirksomheden SDK Freja, som mere end fordoblede indtjeningen efter et skelsættende år. Også Unit IT melder om et flot resultat med 25 procent vækst på bundlinjen og fokus på fortsat vækst gennem opkøb og nye forretningsområder. Uni-Tankers blev i 2020/21 for alvor mærket af pandemien i et sjældent udfordrende år. Virksomheden måtte se omsætningen falde med 3,4 procent i løbet af året til 1.249 mio. kr. Endelig markerede 2020/21 et nyt rekordår for Selected Car Group, som erhvervede virksomheden SpecialCars, og som opnåede et resultat før skat på 12 mio. kr. svarende til en vækst på 43 procent sammenlignet med sidste år. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com