Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SGL vinder milliardkontrakt med Forsvaret

Søgeord:

9. november 2021  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1035 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Scan Global Logistics har indgået 7-årig aftale om levering af logistikservices til Forsvaret.

 

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (Danish Ministry of Defence Acquisistion and Logistics Organisation – DALO) har tildelt Scan Global Logistics en 7-årig kontrakt på levering af transport- og logistikservices. Kontrakten har en samlet værdi på 1,8 milliarder danske kroner.

 

Det skriver Scan Global Logistics i en pressemeddelelse.

 

Kontrakten er tildelt efter et udbud, hvor flere store logistikudbydere havde afgivet tilbud, ifølge SGL’s pressemeddelelse.

 

Kontrakten træder i kraft 1. december 2021. Den omfatter civil transport i forbindelse med dansk forsvars deltagelse i militære øvelser og internationale missioner. Kontrakten omfatter også transportløsninger til Arktisk Kommando, der har ansvar for Forsvarets aktiviteter i Nordatlanten.

 

Kontrakten erstatter ifølge SGL en tilsvarende kontrakt, som blev vundet af Maersk (Damco). Scan Global Logistics oplyser, at selskabet vandt på bedste pris og bedste teknologi.

- Det var i udbudsprocessen vigtigt at finde en stærk, udviklingsparat og stabil samarbejdspartner, og vi ser frem til sammen med SGL at udvikle de rigtige metoder og løsninger, der matcher det danske forsvars særlige behov, udtaler major Stiwi Serup Ingersvang, der er leder af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses kapacitetsstyring inden for farmaceutiske produkter og transport.

 

Global rammeaftale

Der er tale om en rammeaftale, der beskrives som Danmarks mest omfattende inden for offentlig forvaltning. Kontrakten med Forsvaret vil i praksis blive håndteret af Forsvarets Joint Movement and Transport Organisation (JMTO), der koordinerer Forsvarets nationale og internationale transportbehov.

 

Den store og strategisk vigtige kontrakt vækker ikke overraskende glæde og stolthed i Scan Global Logistics.

- Resultatet udbudsprocessen understreger vores stærke kompetencer og adrætte tilgang til at levere komplekse og kritiske transportløsninger. Vores mere end 45 års erfaring i at løse logistikopgaver for blandt andet FN til nogle af verdens mest vanskeligt tilgængelige og konfliktfyldte områder giver os en klar fordel. Vi ser frem til at varetage og løse opgaverne for det danske forsvar, hvor end i verden det er. skal være, udtaler Mads Drejer, Global COO & CCO.

 

Scan Global Logistics er i fuld gang med at sammensætte et særligt hold af medarbejdere, der skal stå for projektstyring, planlægning og udførelse af transportopgaverne for Forsvaret. Det skyldes blandt andet, at aftalen med Forsvaret forudsætter sikkerhedsgodkendelse af de pågældende medarbejdere – både lokalt og globalt. Det sker i tæt dialog med Forsvaret.

Markant vokseværk

Kontrakten med Forsvaret kommer efter et i forvejen usædvanligt fremgangsrigt år for Scan Global Logistics, der i 2021 har foretaget hele syv opkøb og senest har selskabet åbnet tre nye kontorer i henholdsvis Frankrig og Vestafrika.

 

Scan Global Logistics blev i 2016 opkøbt af kapitalfonden AEA Investor i USA. Sælgeren var kapitalfonden BWB Partners – der i 2007 lagde Scanam Transport og Mahé Freight sammen og skabte Scan Global Lotistics.

 

SGL har hovedsæde i Kastrup tæt ved Københavns Lufthavn og omsatte for 1,2 milliarder USD i 2020. Selskabet beskæftiger 2000 ansatte på verdensplan, fordelt på mere end 125 kontorer i Europa, Mellemøsten, Afrika, Nord- og Sydamerika, Sydøstasien og Stillehavsregionen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk