Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skou forventer 25 procent nedgang i volumenerne

Søgeord:

13. maj 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

407 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- 2020 bliver udfordrende, men vi er godt rustet, lyder det fra Mærsk-topchefen.

 

- Sigtbarheden forbliver lav i andet kvartal i 2020 grundet COVID-19 pandemien. Vi fortsætter med at servicere vores kunder og opretholde deres forsyningslinjer, men eftersom den globale efterspørgsel fortsat er signifikant påvirket af pandemien, forventer vi et fald i de samlede volumener muligvis i størrelsesordenen 20-25 procent. 2020 er utvivlsomt et udfordrende år, men eftersom vi konstant tilpasser os efterspørgslen og fortsat viser fremgang i vores transformation og finansielle resultater, så er vi godt rustede til at ride stormen af.

 

Citatet kommer fra Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller – Mærsk A/S, ovenpå selskabets offentliggørelse af kvartalsrapporten for første kvartal 2020.

 

I Q1 2020 formåede Mærsk-koncernen at øge EBITDA - indtjening før renter, skatter og afskrivninger med 23 procent til 1,5 mia. dollars, mens EBITDA-marginen steg 15,9 procent.

Omsætningen steg beskedent til 9,6 mia. dollars på trods af lavere volumener og særligt drevet af Ocean-divisionen, hvor EBITDA steg 25 procent til 1,2 mia. dollars og EBITDA-marginen steg fra 13,4 procent til 16,3 procent.

 

- I årets første kvartal leverer A.P. Møller - Mærsk endnu engang profitabel vækst. Driftsindtjeningen stiger 23 procent år-for-år, mens de frie pengestrømme i forhold til den investerede kapital (CROIC) stiger 3,5 procentpoints til 10,5 procent. Det stærke resultat kommer i et kvartal, hvor vi har oplevet væsentlige stigninger i brændstofpriserne som følge af industriens skift til skibsbrændstoffer med lavt svovlindhold, og samtidig ser vi en tilbagegang i den globale handel som følge af lock-downs i de fleste regioner. Siden COVID-19 pandemiens begyndelse har vores fokus været på vores medarbejderes sikkerhed og helbred, samt at understøtte såvel vores kunder som de samfund, vi er en del af, siger Søren Skou og fortsætter:

- Transformationen af A.P. Møller - Mærsk fra et diversificeret konglomerat til et integreret container logistikselskab bliver yderligere bekræftet i dette kvartal. Trods svære omstændigheder formår vi at servicere, forbinde og digitalisere vores kunders forsyningslinjer og samtidig præstere en indtjeningsvækst og øge vores frie pengestrømme.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk