Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skruer op for Danmark som transitland

Søgeord:

7. juli 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

467 gange

Læses i øjeblikket af:

1

TX Logistik udvider på ruten Kaldenkirchen-Malmø.

 

Den tyske godsbaneoperatør TX Logistik AG øger hyppigheden af sin intermodale forbindelse mellem Nedre Rhinen og Sverige med to returrejser. Fra den 5. juli kører TX Logistik, der er en del af Mercitalia Group, derefter fem gange om ugen fra Kaldenkirchen i Viersen-distriktet (Nordrhein-Westfalen) til Malmø og tilbage.

 

Baneterminalen i Kaldenkirchen ligger kun få hundrede meter fra den tysk-hollandske grænse og er centralt placeret i trekantområdet mellem hovedstadsområdet Venlo, Düsseldorf og Rhinen-Ruhr.

 

Ifølge TX Logistik er der en fortsat efterspørgsel efter jernbanegodstransport i denne økonomisk vigtige region såvel som i den skandinaviske region.

 

Det forhold, at forbindelsen Kaldenkirchen-Malmö kunne udvides kun ni måneder efter lanceringen, viser, at denne korridor er vigtig for udvekslingen af varer mellem Vesteuropa og Nordeuropa. På hele korridoren udføres alle tjenester af TX under egen ledelse - med egne lokomotivførere og eget udstyr. Ruten løber fra Kaldenkirchen via Padborg og København til CMP terminalen i Malmø. Ved den tysk-danske grænse i Padborg skiftes lokomotivførerne, og det svenske datterselskab TX Logistik AB overtager trækkraften der. På ruten over Storebælt og Øresund anvendes specielt udstyrede lokomotiver med flere systemer, hvilket TX er et af de få virksomheder, der har i sin flåde. I midten af juni modtog TX Logistik tilladelse fra den danske tilsynsmyndighed til at bruge Storebælt-broen til sådanne transporter igen, efter at den generelt var lukket for alle transporter af trailere i lommevogne fra januar. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com