Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Slut med tung trafik på bro

Søgeord:

8. august 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

525 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kronprins Frederiks Bro kun for lettere køretøjer fra slut-september.

 

Fra den 30. september er det farvel til den tunge trafik på Kronprins Frederiks Bro, der går over Roskilde Fjord ved Frederikssund.

 

Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september, må lastbiler over 3.500 kg ikke længere benytte Kronprins Frederiks Bro.

 

Det fremgår af en skriftlig meddelelse fra Vejdirektoratet.

 

Hver dag kører cirka 1.800 store køretøjer over Kronprins Frederiks Bro, men fra slut-september i år er det slut med tung trafik på den 84 år gamle bro. Fremover skal lastbiler over 3.500 kg enten tage den firesporede motortrafikvej over Kronprinsesse Marys Bro eller køre syd om Roskilde Fjord. Ændringen betyder en mere sikker færdsel over Kronprins Frederiks Bro for alle trafikanter, lyder det fra Vejdirektoratet.

- Det bliver godt, at vi får flyttet den tunge trafik væk fra den gamle bro. Forhåbentlig betyder det færre uheld, mindre larm og en bedre sammenhæng i byen for de mange cyklister, fodgængere og familier, der bor og færdes i området omkring J.F. Willumsens Vej i Frederikssund, lyder det fra borgmester i Frederikssund Kommune og bestyrelsesmedlem i Fjordforbindelsen Frederikssund, John Schmidt Andersen.

 

Udover at flytte de mange lastbiler væk fra broen forventer Vejdirektoratet, at åbningen af den nye bro vil aflaste Kronprins Frederiks Bro med op imod 6.000 køretøjer i døgnet i forhold til 2018, hvor der på en hverdag kørte knap 22.000 biler over Kronprins Frederiks Bro i døgnet. Dermed bliver den samlede mængde af trafik omkring J.F. Willumsens Vej også mindre efter den 30. september 2019.

- Når den nye bro åbner, kan vi se frem til mindre trafik og trængsel på og omkring Kronprins Frederiks Bro. Samtidig får Hornsherred en mere direkte og hurtig adgang til København og Nordsjælland. Det betyder, at borgere og virksomheder ikke længere skal spilde deres tid på at sidde i kø eller tilrettelægge deres hverdag efter trafikken på og omkring Kronprins Frederiks Bro, siger John Schmidt Andersen.

 

/anga

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com