Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Solskin skal drive cross-docking terminal

Søgeord:

4. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

237 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Logicenters og Bring etablerer stort solcelleanlæg på logistikcenter ved Greve.

 

Som Transport Tidende kunne berette forleden spiller solceller en væsentlig rolle på Brings nye logistikterminal i Greve. Ejendommens ejer Logicenters og Bring beskriver nu anlægget nærmere.

 

I samarbejde med Bring opfører Logicenters nu et 1.950 kvadratmeter stort solcelleanlæg på taget af sit nye logistikcenter i Greve syd for København. 

 

Solcellerne forventes at producere omkring 300 000 KWh energi om året.

 

For godt et år siden blev det første spadestik taget til Logicenters moderne cross docking anlæg i Greve syd for København, og knap er det næsten 14.000 kvadratmeter store anlæg færdigt, før ejendommens miljøprofil nu styrkes yderligere. 

 

Sammen med den nye lejer af logistikcenteret, Bring i Danmark, vil Logicenters udstyre taget med solceller. I alt kommer solcellerne til at dække et tagareal på 1.950 kvadratmeter og forventes at levere ca. 300.000 KWh energi årligt svarende til 66 parcelhuses årlige forbrug.

- Klimainvesteringer er et uhyre vigtigt aspekt for os, og vi stræber efter at ligge i front i forhold til at opføre bæredygtige logistikejendomme. Derfor er vi stolte over at installere et stort solcelleanlæg på vores ejendom i Greve. Vi er samtidig glade for, at Bring deler vores bæredygtighedsambitioner og ser frem til at foretage denne investering sammen, siger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters

 

100 pct. forpligtigelse

Sidste år blev Logicenters gennem ejeren NREP optaget i RE100, en global koalition af ledende virksomheder, der har forpligtet sig til at anvende 100 procent bæredygtig elektricitet. Samtidig blev der foretaget energianalyser af et stort antal af Logicenters ejendomme, som viste, at det er muligt at reducere energiomkostningerne med op mod en tredjedel ved at strømline energiforbruget i ejendommene.

- Bring har ambitiøse miljømål, hvor vi som logistikvirksomhed arbejder på at være fossilfri i alle vores aktiviteter inden 2025. I dette arbejde var det naturligt at samarbejde med Logicenters om at installere Brings største solcelleanlæg til dato. Anlægget vil gøre det muligt for os at køre transporter på direkte solenergi, da vi samtidig investerer i elbiler i vores distributionsnetværk, siger Jonas Olsson, ejendomschef hos Bring i Danmark.

 

Solcellerna på logistikcenterets tag monteres af Better Energy og vil have en elektrisk kapacitet på 354 KWp. Anlægget forventes at være klar i tredje kvartal af 2020. Tidligere i år påbegyndtes etableringen af Nordens største solcelleanlæg på taget af Logicenters logistikcenter ved Göteborg i Sverige.  /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk