Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stærkt kvartal i Hapag-Lloyd

Søgeord:

19. november 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

182 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Højere volumener og stabile fragtrater retter op på årets første ni måneder.

 

Den tyske transportkoncern Hapag-Lloyd noterer sig efter årets første ni måneder en stærk indtjening som følge af genopretning af volumenerne i tredje kvartal, stabile fragtrater og lave bunkerpriser.

 

Omsætningen i Q1-Q3 faldt med 1 procent til 10,5 mia. dollars, hvilket skyldes corona-relaterede effekter, herunder et tocifret fald i efterspørgslen i andet kvartal og 3,5 procent tilbagegang i volumenerne.

 

EBITDA landede på over 2 mia. dollars, hvilket var en stigning på 20,4 procent sammenlignet med samme periode sidste år. EBIT lød på 965 mio. dollars mod 722 mio. dollars sidste år, mens nettoresultatet steg til 605 mio. dollars, hvilket var en stigning på 272 mio. dollars.

 

- I denne ni-måneders periode har vi opnået et godt resultat og med fasthed styret vores omkostninger, samtidig med at vi har haft gavn af forbedrede markedsforhold i tredje kvartal. Men med stigende Cobid-19 tilfælde over hele verden udgør pandemien imidlertid fortsat høje risici for logistikindustrien og vores kunders forsyningskæder. Vi holder fast ved vores nuværende kurs, fortsætter med at implementere vores strategi 2023 og holder nøje øje med vores medarbejderes trivsel, vores kunders behov og vores driftsomkostninger, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør for Hapag-Lloyd.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk