Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stor amerikansk oliehavn nyder godt af øget europæisk efterspørgsel

Søgeord:

15. november 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

169 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Krigen i Ukraine betyder ny tonnagerekord i Port of Corpus Christi.

 

USA’s største energihavn målt på tonnage, Port of Corpus Christi i staten Texas, satte endnu en tonnagerekord i tredje kvartal af 2022, hovedsagelig drevet af rekordeksport af råolie.

 

Den nye kvartalsrekord på 48,3 mio. tons overgik den tidligere tonnagerekord, der blev sat i andet kvartal af 2022 på 46,4 mio. tons, en stigning på 4 procent i forhold til den samlede tonnage. Væksten var primært et resultat af stærk eksport af amerikansk produceret råolie til vesteuropæiske købere, som har bevæget sig væk fra russisk råolieimport.

 

Yderligere tonnagerekorder er nået i 2022 i vedvarende energikomponenter, efterhånden som flere vindmøller og vinger flyttes gennem Corpus Christi Havn.

 

- I forbindelse med vores 100-års jubilæum er vi glade for den fortsatte rekordpræstation af gatewayen og den tillid, vores kunder fortsat viser i Port of Corpus Christi, siger Sean Strawbridge, administrerende direktør i Port of Corpus Christi.

- I disse tider med usikkerhed har det aldrig været mere kritisk for vores økonomiske og nationale sikkerhed at flytte Amerikas energi til andre amerikanske efterspørgselscentre og vores oversøiske allierede og handelspartnere.

 

Havnen i Corpus Christi præsterede også en ny månedlig eksportrekord for råolie på 2,2 mio. tønder om dagen i oktober, hvilket svarer til mere end 60 procents markedsandel af det samlede nationale råolieeksportmarked.

 

Råolieforsendelser for 3. kvartal 2022 udgjorde i alt 28,7 mio. tons, en stigning på 5 procent i forhold til den tidligere rekord, der blev sat i 2. kvartal 2022. Raffinerede produkter udgjorde 8,3 mio. tons, en stigning på 4,4 procent fra det foregående kvartal. LNG-forsendelser steg med 5,8 procent til 4,2 mio. tons, og tørlast kom ind på 2,1 mio. tons – 3,7 procent over 2. kvartal 2022.

- Port of Corpus Christi er en vigtig økonomisk motor, ikke kun for Texas Coastal Bend-regionen, men også for staten og nationen, lyder det fra Charles W. Zahn Jr., formand for Port of Corpus Christi Commission.

 

- Denne succes giver også Port of Corpus Christi mulighed for at geninvestere i dette fantastiske samfund og planlægge fremtidige infrastrukturforbedringer, der vil fremme havnens forpligtelse til ikke kun at betjene sin eksisterende kundebase, men også at tiltrække nye kunder til regionen.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk