Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sværvægter på opkøb i Finland

Søgeord:

28. juli 2021  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

706 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Finsk logistikgruppe med 260 ansatte overtages af tysk logistikgigant.

 

Den finske logistikgruppe Vähälä Yhtiöt har fået tysk ejer. Det er DB Schenker, der styrker sin position på det nordiske marked med opkøbet af den finske logistikvirksomhed.

 

Vähälä Yhtiöt beskæftiger mere end 260 ansatte og driver fem terminaler.

 

Det er DB Schenkers finske selskab, der har indgået en aftale om at erhverve hele aktiekapitalen i Vähälä Logistics Oy og dets helejede datterselskaber, sammen kendt som Vähälä Yhtiöt.

 

Den finske familieejede logistikgruppe blev grundlagt i 1937 og tilbyder indenrigs landtransporttjenester i det centrale og nordlige Finland. Faktisk har det finske selskab fungeret som partner i DB Schenker-netværket siden 1956.

 

- Med dette opkøb styrker vi DB Schenkers position i Europa, siger Helmut Schweighofer, administrerende direktør for DB Schenker i Europa.

 

- Med overtagelsen af Vähälä Yhtiöt, et selskab, der allerede opererer for DB Schenker i Finland, har vi muligheden for at udvide strukturen i DB Schenkers landtransportnetværk i det centrale og nordlige Finland.

Gasdreven pioner

Vähälä Yhtiöt har 265 ansatte og er en pioner inden for miljøvenlig transport gennem brugen af gasdrevne lastbiler og elektriske varevogne, samt lange HCT-trailere.

 

I henhold til aftalen overtages Vähälä Yhtiöt's samlede driftsvirksomhed af DB Schenker. Begge parter er enige om ikke at oplyse købsprisen.

 

Efter aftalens indgåelse vil Vähälä Yhtiöt fortsætte med at operere på mellemlang sigt som et uafhængigt datterselskab inden for landtransport sammen med DB Schenker i Finland.

 

Om DB Schenker

Med omkring 74.200 medarbejdere på mere end 2.100 lokationer i over 130 lande er DB Schenker en af verdens største logistikudbydere. Virksomheden driver land-, luft- og havtransporttjenester, og det tilbyder også omfattende løsninger til logistik og global supply chain management fra en enkelt kilde.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com