Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svimlende rekordregnskab hos Mærsk

Søgeord:

2. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

525 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Koncernen udvider inden for luftfragt med købet af Senator International.

 

Helt som ventet præsenterer logistikkoncernen A.P. Møller – Mærsk A/S tirsdag morgen et kvartalsregnskab for 3. kvartal 2021, som giver selskabets aktionærer tidlige julelys i øjnene.

 

I Q3 leverer Mærsk rekordindtjening med en omsætning, der steg 68 procent til 16,6 mia. dollars, EBIT næsten femdobledes til 5,9 mia. dollars og EBITDA tredoblede til 6,9 mia. dollars. Afkastet af investeret kapital (ROIC) steg til 34,5 procent de seneste 12 måneder.

 

Opkøb af Senator International

- I et usædvanligt marked præget af høj efterspørgsel primært fra USA og en global forsyningskæde, der er udfordret som følge af pandemien, fortsætter vi med at udvide kapaciteten og tilføre nye løsninger, så kunderne kan få deres varer frem. Essensen i vores strategi er at understøtte vores kunders behov for integrerede logistikløsninger, skabe en mere stabil Ocean-forretning, en voksende logistikforretning samt effektive og automatiserede havneterminaler, siger Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller – Mærsk A/S.

Som et næste skridt i udviklingen af koncernen til logistikudbyder oplyser Mærsk i øvrigt, at selskabet har købt Senator International.

 

- Som et naturligt næste skridt i at udvikle integrerede logistikløsninger annoncerer vi i dag opkøbet af Senator International og bestilling af supplerende fragtfly. Ved at udvide vores eksisterende aktiviteter inden for luftfragt bliver vi i stand til at tilbyde vores kunder øget fleksibilitet i deres forsyningslinjer. Med den betydelige fremdrift i transformationen og med fokus på værdiskabelse til vores aktionærer har bestyrelsen besluttet at øge det nuværende aktietilbagekøbsprogram med yderligere 5 mia. dollars for årene 2024 og 2025, lyder det fra Mærsk-topchefen.

Ocean sejlede derudaf

Hos selskabets rederi-ben Ocean var resultaterne 3. kvartal drevet af høje fragtrater i en usædvanlig markedssituation med en omsætning, der næsten fordobledes til 13,1 mia. dollars fra 7,1 mia. dollars, EBITDA steg med 4,4 mia. dollars til 6,3 mia. dollars og EBIT blev forbedret med 4,4 mia. dollars til 5,3 mia. dollars. For yderligere at sikre pålidelig transport blev andelen af langtidskontrakter øget yderligere, som nu udgør 64 procent af langdistancemængderne sammenlignet med 50 procent for et år siden.

 

Logistics & Services fortsatte det positive momentum med en omsætningsstigning på 38 procent til 2,6 mia. dollars, hvoraf 33 procent var organisk. Væksten var drevet af stærk aktivitetsstigning på tværs af alle produkter og stærke kommercielle synergier til Top 200 Ocean-kunder. EBIT steg til 194 mio. dollars fra 100 mio. dollars i samme kvartal sidste år og med en EBIT-margin på 7,5 procent et godt stykke over midtvejsmålet på over 6 procent.

Gateway Terminals havde også et stærkt 3. kvartal, hvor omsætningen voksede til 1 mia. dollars i 3. kvartal fra 816 mio. dollars sidste år, da volumen steg med 9,6 procent primært fra Nordamerika, Latinamerika og Asien, da åbningstiderne blev udvidet og kapacitetsudnyttelsen steg. Sammen med underliggende effektivitetsforbedringer opnåede Terminals en ROIC på 10 procent.

 

AP Møller - Mærsk gentager forventningerne for hele året som annonceret den 16. september 2021 med en underliggende EBITDA i intervallet 22 - 23 mia. kr., en underliggende EBIT i intervallet 18 - 19 mia. dollars og et frit cash flow på minimum 14,5 mia. dollars.

 

Ocean forventes at vokse under den globale containerefterspørgsel, som nu forventes at vokse 7-9 procent i 2021 (tidligere 6-8 procent i 2021), på grund af store usikkerheder relateret til den aktuelle overbelastning og netværksafbrydelse. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk